Ποια επαγγελματικά οχήματα βγήκαν πρώτα το πρώτο εξάμηνο του 2016

Η Ford Νο1 μάρκα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η σταθερή άνοδος των πωλήσεων επαγγελματικών αυτοκινήτων Ford που σημειώθηκε το 2015 στη χώρα μας, συνεχίστηκε και το 2016. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πωλήσεων που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, η Ford αναδείχτηκε Νο1 μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ελληνική αγορά για το πρώτο εξάμηνο του 2016 με μερίδιο αγοράς 20% και συνολικές πωλήσεις που έφτασαν τις 575 μονάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά τη σημαντική πτώση της αγοράς επαγγελματικών αυτοκινήτων στη χώρα μας κατά 12% σε σύγκριση με πέρυσι, οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford αυξήθηκαν κατά 42,7% βελτιώνοντας το μερίδιο αγοράς κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες!

Τα νούμερα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά για τον μήνα που μας πέρασε. Μόνο τον Ιούνιο, ταξινομήθηκαν 162 επαγγελματικά οχήματα Ford, με την εταιρία να βελτιώνει τις πωλήσεις της κατά 180% σε σύγκριση με πέρυσι, αποκτώντας μερίδιο αγοράς 24,7%.
ford ranger.jpg
Η επιτυχία αυτή βασίζεται στην ολοκληρωμένη γκάμα επαγγελματικών αυτοκινήτων Ford που προσφέρουν αξιοπιστία, οικονομία, αλλά και οδηγική αίσθηση επιβατικού αυτοκινήτου. Από τα «μικρά» Ford Fiesta Van και Ford Transit Courier, το Ford Transit Connect, το Ford Ranger, μέχρι και τα «μεγάλα» Ford Transit Van, η Ford έχει τη λύση για κάθε επαγγελματία.

Η πορεία των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων Ford στην Ελληνική αγορά ακολούθησε τη γενικότερη πορεία της μάρκας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπου και εκεί η Ford αναδείχτηκε Νο1. Οι ανευρωπαϊκές πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 αυξήθηκαν κατά 17% φτάνοντας τα 162.500 οχήματα. Ομοίως, το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατ�� 0,6 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας το 13%.

Βαγγέλης Γκούμας


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top