Η Ford ξαναμπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος αντοχής

Ένας σκληρός αγώνας με απρόοπτα

Η Ford ξαναμπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος  αντοχής
Η μάχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA ξεκινά και πάλι στο Nürburgring της Γερμανίας αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από σύντομο διάλειμμα που ακολούθησε τον αγώνα στο Le-Mans. Η ομάδα της Ford Chip Ganassi φιλοδοξεί πλέον να κατακτήσει το πρωτάθλημα αφού ηγείται του Endurance Trophy (FIA) για τις LM GTE Pro Teams ενώ βρίσκεται στην 3η θέση του World Endurance Cup στην κατηγορία GT.

Η ομάδα οδηγών για το #66 Ford GT έχει γίνει διμελής από τριμελής που ήταν, καθώς ο τρίτος οδηγός του Le Mans, Billy Johnson, έχει επιστρέψει στους αγώνες στις ΗΠΑ. Με την τέταρτη θέση τους στο Le Mans που τους χάρισε βαθμούς στο WEC (καθώς οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν δεν συμμετέχουν στο WEC) ο Γερμανός Stefan Mücke και ο Γάλλος Olivier Pla ηγούνται της κατάταξης του World Endurance Cup στην κατηγορία GT.

Οι οδηγοί του #67 Ford GT αγωνίστηκαν σκληρά στο Le Mans, όπου χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα στο κιβώτιο πριν ξεκινήσει ο αγώνας που τους άφησε πίσω. Η ένατη θέση στην οποία τερμάτισαν δεν ήταν αντιπροσωπευτική της προσπάθειας του πληρώματος του #67. Ο Βρετανός αγωνιζόμενος Harry Tincknell πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ford και θα πλαισιώσει τους Βρετανούς Andy Priaulx και Marino Franchitti στο Nürburgring αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε στην πίστα μήκους 5.148-km του Nürburgring την Παρασκευή, 22 Ιουλίου, όταν τα αυτοκίνητα θα μπουν για ��ις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στις 12:00 CET. Ο αγώνας 6 ωρών του Nürburgring θα ξεκινήσει στις 13:00 CET την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Βαγγέλης Γκούμας


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top