Ιστορική επιτυχία για την Opel στο Ypres

Πρώτη νίκη για τον εργοστασιακό οδηγό της Marijan Griebel, στο FIA ERC Junior

Ιστορική επιτυχία για την Opel στο Ypres
Η Opel κυριάρχησε στον τρίτο γύρο του FIA ERC Junior 2016 στο Βέλγιο και γιόρτασε μία ιστορική επιτυχία στο Kenotek Ypres Rally. Μέσα σε 35 R2 cars, 13 από τα οποία έτρεχαν στο ERC Junior, το ταχύτατο Opel ADAM R2 έκανε μία επίδειξη των ικανοτήτων του στους επικίνδυνους ασφάλτινους δρόμους γύρω από το Ypres στη Δυτική Φλάνδρα. Τα τρία εργοστασιακά αυτοκίνητα της Opel σάρωσαν τον ανταγωνισμό τερματίζοντας στις 3 πρώτες θέσεις του βάθρου.

Ο ενθουσιασμός του Marijan Griebel ήταν ασυγκράτητος. Ο 27-χρονος εργοστασιακός οδηγός της Opel από το Hahnweiler είχε έρθει πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη του νίκη στο ERC Junior, αλλά άλλες τόσες δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Αυτή τη φορά, τα πάντα κύλησαν ομαλά. Μετά από μία συναρπαστική εμφάνιση και σκληρή μάχη σε 17 ειδικές διαδρομές και περίπου 250 SS km, ο Griebel και ο συνοδηγός του Stefan Kopczyk (35 ετών, από το Heilbronn) της ADAC Opel Rallye Junior Team διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στην καρδιά του Ypres ως νικητές.
OPEL RALI 2.jpg
Ο πιο σκληρός ανταγωνισμός για τους Griebel/Kopczyk ήρθε εκ των έσω. Ο Chris Ingram (21, από το Manchester) και η Γερμανίδα συνοδηγός του Katrin Becker (35, από το Schlitz) της Opel Rallye Junior Team άσκησαν πίεση στους ομόσταυλούς τους σε όλη τη διάρκεια του ράλι, αλλά τελικά υποκλίθηκαν στην ανωτερότητά τους. «Πολλά συγχαρητήρια στους Marijan και Stefan, έκαναν φανταστική δουλειά», δήλωσε ο Ingram, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος για τρίτη φορά στο τρίτο ράλι στο Βέλγιο. Με αυτή την ισχυρή επίδοση, εδραιώθηκε στην κορυφή του FIA ERC Junior. Ο Julius Tannert (26, από το Zwickau) και η συνοδηγός του Jennifer Thielen (32, από το Moestroff) ήταν το τρίτο εργοστασιακό δίδυμο της Opel με τερματισμό στο βάθρο, επαναλαμβάνοντας τη περσινή του επιτυχία στο Ypres.

Η ομάδα (από Γερμανία-Λουξεμβούργο) ολοκλήρωσε το θρίαμβο της Opel: ποτέ πριν η Opel δεν είχε τρία εργοστασιακά αυτοκίνητα και στις τρεις θέσεις του βάθρου σε EM rally. Ακόμα και μία ‘πενταπλή νίκη’ θα μπορούσε να πανηγυρίζει η Opel. Αλλά ο Lukasz Pieniazek (Πολωνία) και ο Callum Devine (Ιρλανδία), που ήταν στην 4η και 5η θέση μετά το πρώτο σκέλος με τα ιδιωτικής συμμετοχής Opel ADAM R2 τους, και οι δύο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη δεύτερη μέρα.Οι κατατάξεις στο ERC Junior είναι επίσης εξαιρετικά θετικές για την Opel: στη μέση της σεζόν, ο Ingram βρίσκεται στην κορυφή με 87 βαθμούς, έχοντας πίσω του τον Griebel με 72 βαθμούς. Ο Tannert έχει μεταπηδήσει στην έκτη θέση με 37 βαθμούς. Ο επόμενος αγώνας ERC Junior θα πραγματοποιηθεί 15 – 17 Ιουλίου στην Εσθονία.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top