Αυτόνομη οδήγηση από τη Volvo και στη Μεγάλη Βρετανία

H τέταρτη χώρα ��λοποίησης του δοκιμαστικού προγράμματος

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο θα αποτελέσε�� την επόμενη πόλη εφαρμογής του φιλόδοξου προγράμματος που στόχο έχει να επιταχύνει την εισαγωγή της αυτόνομης οδήγησης, μιας τεχνολογίας που υπόσχεται να μειώσει δραστικά τα τροχαία ατυχήματα, ενώ παράλληλα θα αποσυμφορήσει τους δρόμους.

Το βρετανικό πρόγραμμα δοκιμών της Volvo θα φέρει το όνομα «Drive Me London» και – στα χνάρια των αντίστοιχων προγραμμάτων της Volvo σε Σουηδία, ΗΠΑ και Κίνα - προβλέπει τη συμμετοχή «κοινών» οικογενειών και όχι ειδικών δοκιμαστών, που θα οδηγούν οχήματα αυτόνομης οδήγησης σε δημόσιους δρόμους.
VOLVO_DRIVE-ME 2.jpg
Η Volvo θα αντλήσει δεδομένα από αυτούς τους καθημερινούς χρήστες σε πραγματικές οδικές συνθήκες, κάτι που προσφέρει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις όχι τόσο ρεαλιστικές συνθήκες στις πίστες δοκιμών. Το Drive Me London θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017 με έναν περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων που θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης και θα επεκταθεί το 2018, περιλαμβάνοντας 100 αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης.

Η σουηδική εταιρεία που αποτελεί συνώνυμο της οδικής ασφάλειας από το 1959, όταν εφηύρε τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων, οδηγεί τις εξελίξεις παγκοσμίως και στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Πρόκειται για έναν τομέα-κλειδί στην υλοποίηση του Vision 2020 (Όραμα 2020), της δημόσιας δέσμευσης της Volvo ότι μέχρι το 2020 θα έχει παρουσιάσει όλη την απαραίτητη τεχνολογία ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε οποιοδήποτε νέο Volvo εμπλέκεται σε ατύχημα.

Βαγγέλης Γκούμας


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top