Πως μπορείτε να μοιράζεστε μια BMW ή ένα Mini

​ Αν θέλετε έχετε και σοφέρ

Πως  μπορείτε να μοιράζεστε μια BMW ή ένα Mini
Tο BMW Group λανσάρει μία αναβαθμισμένη υπηρεσία ‘car sharing’ στο Σιάτλ (ΗΠΑ) με την ονομασία “ReachNow”. Το πρόγραμμα βασίζεται στο επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο “DriveNow” που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και οι Αμερικανοί πελάτες σύντομα θα μπορούν να επιλέγουν πιο πρωτοποριακές υπηρεσίες για εξατομικευμένη μετακίνηση.
bmw shgaring 2.jpg
Οι πελάτες του προγράμματος ReachNow στις ΗΠΑ θα απολαύσουν τις εξής νέες υπηρεσίες το 2016:Το επιθυμητό αυτοκίνητο παραδίδεται στον πελάτη. Αυτή η υπηρεσία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για όσους επιθυμούν να μεταφέρουν αποσκευές ή ζουν σε περιοχές με περιορισμένο αριθμό θέσεων στάθμευσης. Όσοι επιθυμούν να αποφύγουν το περπάτημα μέχρι το αυτοκίνητο, θα βρουν την υπηρεσία άκρως ελκυστική. Επιπλέον, με την κράτηση της υπηρεσίας, διασφαλίζεται η διαθεσιμότητα ενός οχήματος την επιθυμητή στιγμή.

Το ReachNow συνδυάζει ‘car-sharing’ με συμβατικές υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων: Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι πελάτες μπορούν να αποφασίζουν αυθόρμητα εάν θα διατηρήσουν το όχημα που έχουν μέσω ReachNow για μερικές ημέρες, χωρίς να πρέπει να αλλάξουν αυτοκίνητο ή να πάνε σε σταθμό ενοικίασης. Η χρέωση θα γίνεται πάντα βάσει της πιο ευνοϊκής τιμολογιακής πολιτικής. Για όσους θέλουν να αποφύγουν την οδήγηση, το ReachNow θα προσφέρει επίσης αργότερα τη δυνατότητα κλεισίματος αυτοκινήτου με σοφέρ.
bmw sharing 3.jpg
Έτσι, θα μπορούν να φτάνουν στον προορισμό τους ακόμα πιο ξεκούραστοι. Όπως το DriveNow στην Ευρώπη, το ReachNow βασίζεται στη λεγόμενη ‘αρχή ελεύθερης κυκλοφορίας’ με οχήματα που διανέμονται ελεύθερα στην αστική ζώνη αντί σε συγκεκριμένους σταθμούς παραλαβής και επιστροφής. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή smartphone τα μέλη μπορούν να βλέπουν τις τοποθεσίες διαθέσιμων οχημάτων, να κάνουν μία κράτηση, να οδηγούνται στο επιλεγμένο όχημα, να το ανοίγουν χωρίς κλειδί και να ξεκινούν. Η χρήση του οχήματος χρεώνεται με το λεπτό.

Όταν ο πελάτης δεν χρειάζεται πλέον το όχημα μπορεί να το αφήνει σε επιτρεπόμενο χώρο στάθμευσης, οπουδήποτε εντός της αστικής περιοχής. Όλα τα μοντέλα χρεώνονται με κόστος 0,49 δολ. για κάθε λεπτό χρήσης του οχήματος και ένα διάλειμμα του ταξιδιού (παρκάρισμα) 0,30 δολ. το λεπτό. Ο στόλος περιλαμβάνει το ηλεκτρικό BMW i3, τη BMW 328i και το MINI Cooper. Το εφάπαξ τέλος εγγραφής είναι 29 δολ. Το ReachNow λανσάρεται με μία προσφορά γνωριμίας μόλις 0,41 δολ. για κάθε λεπτό χρήσης του οχήματος και δωρεάν εγγραφή. Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ασφάλ��ια, βενζίνη, ηλεκτρισμό, κόστος στάθμευσης, φόρους και τέλη.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top