Στην Ελλάδα το νέο Volkswagen Passat 4MOTION

Με τιμές από 25740 ευρώ

Το νέο Passat 8ης γενιάς τιμήθηκε με την ανώτατη Ευρωπαϊκή διάκριση του «Car of the Year 2015». Αυτό το βραβείο αποτελεί την επιβεβαίωση της ανωτερότητας του Passat όσον αφορά την τεχνολογία, την ποιότητα, την άνεση και την ασφάλεια. Οι νέες τετρακίνητες εκδόσεις, έρχονται να υπερτονίσουν τους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας. Μάλιστα, το νέο Passat είναι το μοναδικό αυτοκίνητο (sedan ή station-wagon) που διαθέτει τετρακίνητη έκδοση με κινητήρα χαμηλού κυβισμού. ��ιο συγκεκριμένα, προσφέρεται και με τον κινητήρα 1.4 TSI 150PS, ο οποίος διαθέτει σύστημα ACT (με απενεργοποίηση κυλίνδρων).
passat 4motion 2.jpg
Το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION χρησιμοποιεί ένα πολύδισκο συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς. Ενεργοποιείται ακόμη και πριν κάποιος τροχός ολισθήσει μέσω της προηγμένης λειτουργίας Pre-Condition Control (πρότερος έλεγχος των εκάστοτε συνθηκών οδήγησης). Αυτό εξαλείφει σχεδόν εξ ολοκλήρου κάθε απώλεια πρόσφυσης. Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, η κίνηση μεταδίδεται κατά κύριο λόγο στον εμπρός άξονα και έτσι εξοικονομείται καύσιμο. Εάν κριθεί απαραίτητο, σχεδόν το 100% της διαθέσιμης ροπής κίνησης μπορεί να μεταφερθεί στον πίσω άξονα. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα 4MOTION παραμένει ένα μόνιμο σύστημα τετρακίνησης, καθώς ο πίσω άξονας είναι πάντα διαθέσιμος και ενεργοποιείται άμεσα σε οποιαδήποτε τάση ολίσθησης ή σε έντονες πλευρικές επιταχύνσεις κατά την γρήγορη οδήγηση.

passat 4motion 4.jpg

Εκτός από τον πολύδισκο συμπλέκτη Haldex που κατανέμει την ροπή κατά τον διαμήκη άξονα, δύο συστήματα EDL (ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού), δηλαδή ένα σε κάθε άξονα, κατανέμουν την ροπή στους τροχούς (εγκάρσια). Έτσι, εάν ένας τροχός αρχίσει να ολισθαίνει μεταφέρουν την ροπή κίνησης στον απέναντι τροχό, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Τα νέα Passat 4MOTION είναι επίσης εξοπλισμέ��α με το νέο σύστημα XDS+ και στους δύο άξονες, το οποίο κατά τη διάρκεια γρήγορης στροφής επιβραδύνει τους εσωτερικούς τροχούς που τείνουν να ολισθήσουν, εξαλείφοντας την υποστροφή ή υπερστροφή, και προσφέροντας έτσι μεγάλη ακρίβεια στην κατευθυντικότητα.
passat 4motion 3.jpg
Σε τεχνικούς όρους, το XDS+ είναι μια λειτουργική επέκταση των ηλεκτρονικού κλειδώματος διαφορικού EDL το οποίο λειτουργεί σε μεγάλες ταχύτητες. Οι εκδόσεις 4MOTION του νέου Passat είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα με τους παρακάτω συνδυασμούς κινητήρων και στις ακόλουθες τιμές: 1.4lt TSI ACT 150PS με μηχανικό κιβώτιο έκδοση Comfortline € 25.740 ,έκδοση Highline€ 27.040 .Η2.0lt TDI ΒΜΤ 150PS με μηχανικό κιβώτιο € 30.000 Η ΈΚΔΟΣΗ 2.0lt BiTDI 240PS ΜΕ DSG7€ 42.600 Η επιβάρυνση για τις εκδόσεις Variant είναι € 1.300.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top