Το τετρακίνητο νέο Ford Focus RS πρωτοπορεί με τις προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης

Το ταχύτερο RS όλων των εποχών με 350 ίππους

Το τετρακίνητο νέο Ford Focus RS πρωτοπορεί  με τις προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης
Το νέο Ford Focus RS προσφέρει κορυφαίο στρίψιμο, συναρπαστικές επιδόσεις και απαράμιλλη οδηγική απόλαυση. Το νέο Focus RS λανσάρει το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης AWD της Ford Performance με Δυναμικό Σύστημα Ανακατανομής της Ροπής (Dynamic Torque Vectoring). Το σύστημα αυτό ανεβάζει τον πήχη στους τομείς οδικής συμπεριφοράς και οδηγικής απόλαυσης, συνδυάζοντας εξαιρετική ελκτική πρόσφυση και κράτημα με απαράμιλλη ευελιξία και ταχύτητα στις στροφές.
ford_focus_rs_2.jpg
Με μία ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του νέου κινητήρα 2.3L EcoBoost της Ford απόδοσης 350 ίππων, το νέο RS είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, επιταχύνοντας από 0-100 km/h σε 4,7 δεύτερα μέχρι την τελική ταχύτητα των 266 km/h. Για αποτελεσματικότερο φρενάρισμα κατά τη οδήγηση στην πίστα, το νέο Focus RS έχει το ισχυρότερο σύστημα πέδησης που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο RS. Δι��θέτει αεριζόμενους εμπρός δίσκους 350 mm και αλουμινένιες τετραπίστονες δαγκάνες Brembo – βαμμένες στη χαρακτηριστική μπλε απόχρωση του RS με λογότυπο Brembo (προαιρετική επιλογή). Οι ελαφριές δαγκάνες μειώνουν το βάρος κατά 4,3 kg ανά τροχό συγκριτικά με τους μικρότερους δίσκους 336 mm του προηγούμενου Focus RS.

Το Focus RS αποτελεί τμήμα μιας επιθετικής στρατηγικής της Ford με ορίζοντα το λανσάρισμα άνω των 12 μοντέλων υψηλών επιδόσεων σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020. Το νέο Focus RS είναι το πρώτο μοντέλο RS που θα πωλείται σε Β. Αμερική και Κίνα. Η μαζική παραγωγή του ξεκίνησε για συνολικά 42 παγκόσμιες αγορές στις 14 Ιανουαρίου στο εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis (Γερμανία).Οι Ευρωπαίοι πελάτες έχουν ήδη κάνει πάνω από 3.100 παραγγελίες, ενώ άλλοι 250.000 έχουν διαμορφώσει ένα Focus RS μέσα από την σχετική εφαρμογή (configurator) στην ιστοσελίδα της εταιρείας .

Bαγγέλης Γκούμας



Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top