Αισιόδοξο μήνυμα από την Opel/Vauxhall για το περιβάλλον

Κατάργηση χώρων υγειονομικής ταφής

Συνολικά 23 εργοστάσια της Opel/Vauxhall στην Ευρώπη δεν έχουν πλέον χώρους υγειονομικής ταφής που σημαίνει ότι ανακυκλώνουν, επαναχρησιμοποιούν ή μετατρέπουν σε ενέργεια όλα τα απόβλητα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Με την προσθήκη των εργοστασίων των Luton Assembly και Ellesmere Port Assembly στη Βρετανία, η Ευρώπη κατάφερε να γίνει η πρώτη παγκόσμια περιοχή της GM με μηδενικούς χώρους υγειονομικής ταφής στα εργοστάσια παραγωγής της. Ο συνολικός αριθμός εγκαταστάσεων της GM χωρίς χώρους υγειονομικής ταφής είναι 131, ο μεγαλύτερος στη βιομηχανία.

Για την κατάργηση των χώρων υγειονομικής ταφής, τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια χρησιμοποίησαν ποικίλα εργαλεία για εκπαίδευση και έμπνευση, από σεμινάρια ανακύκλωσης μέχρι εκπαιδευτικά βίντεο που βοηθούν να γίνουν κατανοητά τα περιβαλλοντικά οφέλη και η επιχειρηματική διάσταση. Μερικά εργοστάσια ορίζουν ένα συντονιστή σε κάθε τμήμα για να διασφαλίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων και να αναγνωρίζει τα μέλη της ομάδας που πετυχαίνουν σημαντική πρόοδο.
Όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής θα εξακολουθήσουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να μειώνουν τη συνολική ποσότητα αποβλήτων, όπου είναι εφικτό.

Οι ομάδες της GM σε όλο τον κόσμο εργάζονται με στόχο τα 150 εργοστάσια χωρίς χώρους υγειονομικής ταφής μέχρι το 2020. Η εταιρεία τιμήθηκε με ένα βραβείο Top Project of the Year από το Environmental Leader για την προώθηση ενός παγκόσμιου κινήματος για μηδενικά απόβλητα και περιγράφει τις άριστες πρακτικές της στο εγχειρίδιο ‘επιχειρηματικό σχέδιο μηδενικών αποβλήτων’.

Βαγγέλης Γκούμας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top