Το μοναδικό 5αστερο pickup είναι το Ford Ranger

Με ισχυρή άνοδο πωλήσεων από την αρχή του 2015

Tο νέο Ford Ranger Double Cab διατηρεί τα 5 Αστέρια που κέρδισε στις δοκιμές του Euro NCAP από το 2012. Είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία με πεντάστερη κατάταξη από τον ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό οργανισμό ασφάλειας.
2015-Ford-Ranger-Interior.jpg
Το νέο Ford Ranger διαθέτει ένα πλήθος τεχνολογιών ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού όπως η προειδοποίηση και υποβοήθηση απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keeping Alert και Lane Keeping Aid), το προσαρμοζόμενο σύστημα διατήρησης ταχύτητας (Adaptive Cruise Control) με προειδοποίηση σύγκρουσης (Forward Alert), το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων (Traffic Sign Recognition), οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω (Front & Rear Park Assist), η κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera), και φυσικά το στάνταρ σύστημα δυναμικού ελέγχου ESC με Rollover Mitigation που μετριάζει το ενδεχόμενο ανατροπής και το Trailer Sway Control που ελέγχει την τάση αποσταθεροποίησης του τρέιλερ.

Άλλες έξυπνες τεχνολογίες του νέου Ford Ranger είναι το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2, η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Launch Assist), ο έλεγχος κατάβασης (Hill Descent Control), ο δυναμικός έλεγχος φορτίου (Adaptive Load Control), και η υποβοήθηση πέδησης (Emergency Brake Assistance).
Με μία αποδοτικότερη σειρά κινητήρων με τεχνολογία Auto-Start-Stop, δυνατότητα επιλογής τελικής σχέσης μετάδοσης και ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Electric Power Assisted Steering, η κατανάλωση του νέου Ranger μειώνεται αισθητά, έως και 17.%

Οι πωλήσεις του σημερινού Ford Ranger απογειώθηκαν στην Ευρώπη από το 2011 που λανσαρίστηκε. Το μερίδιό του στις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές έχει αυξηθεί από 11,7% το 2012, σε 23,5% τους πρώτους δέκα μήνες της χρονιάς. Το ποσοστό αυτό ανεβάζει το Ranger στην κορυφή της κατάταξης, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ford. Στην Ελλάδα, το δημοφιλές Pickup αύξησε τις πωλήσεις του κατά 168% τους τελευταίους 11 μήνες.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top