Στο τιμόνι της νέας BMW 118i

Όμορφη με χαρακτήρα

Στο τιμόνι της νέας  BMW 118i
Η μικρότερη σειρά της BMW έχει άσο(1) στο μανίκι της που δεν είναι άλλος από το όνομα της .Με χαρακτήρα και δυνατή «καρδιά» εντυπωσιάζει με τα προσόντα της. Οι Γερμανοί την εξόπλισαν καλά, δεν έκαναν καμία έκπτωση στην ποιότητα κατασκευής και φρόντισαν με τις τελευταίες σχεδιαστικές πινελιές την έκαναν ακόμη πιο όμορφη και ελκυστική.

Οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν στα σημεία που μπορούσαν να κάνουν βελτίωση. Στο μπροστινό μέρος όπου άλλαξαν τα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω κάνοντας τα πιο επιθετικά ενώ τόνισαν ελαφρά τις ήδη ελκυστικές γραμμές. Μπαίνοντας στο εσωτερικό η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής είναι απτή ενώ ο όλος σχεδιασμός ταμπλό και κονσόλας εκτός από σύγχρονος είναι και οδηγοκεντρικός.
bmw 118i 2.jpg
Η μεγάλη έγχρωμη οθόνη όπου προβάλλονται όλες οι λειτουργίες των συστημάτων αυτοκινήτου μέσω του κεντρικού περιστροφικού διακόπτη στην βάση της κονσόλας αποτελεί ένα από τα hi lights του αυτοκινήτου. Με το ηλεκτρικό ρυθμιζόμενο ημιμπάκετ κάθισμα alcantara,να μας «αγκαλιάζει» πατάμε τον διακόπτη εκκίνησης και ξεκινάμε να δούμε τις δυνατότητες της μικρής Βαυαρής. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic με τις 8 σχέσεις όχι απλά αναβαθμίζει τις δυνατότητες του χαρακτήρα αλλά δίνει μια άλλη διάσταση σον τρόπο που μεταφέρει την δύναμη των 136 ίππων του TwinPower Turbo 1500άρη τρικύλινδρο κινητήρα Euro 6 στους πίσω τροχούς. Μιλάμε για το καλύτερο μέχρι στιγμής αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που κάνει απλή την ζωή ακόμη και του πιο άγριου οδηγού καθώς αποδεικνύεται γρήγορο στις αλλαγές με ομαλή λειτουργία προσδίδοντας πολύ καλές επιδόσεις. Στα βοηθήματα το σύστημα οδηγικής απόλαυσης με τις 4 επιλογές την Eco, Comfort, Sport και Sport+.

Το καλό είναι ότι η BMW 118i ακόμη και στην οικονομική επιλογή όπου όλα λειτουργούν με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμου, δεν «πλαδαρεύει» προσφέροντας ικανοποιητικό τράβηγμα με την ροπή στρέψης στα 22 κιλά από τις 1350 έως και τις 4300 σ.α.λ. Η Comfort επικεντρώνεται στην άνεση ενώ όταν επιλέξεις την Sport όλα γίνονται πιο άμεσα και γρήγορα. Υπάρχει και η επιλογή Sport+ με απεμπλοκή του ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας που σε βοηθά εκτός των άλλων να κάνεις και τα «παιχνιδάκια» σου με την ουρά του αυτοκινήτου.
bmw 118ι 3.jpg
Οι επιδόσεις ικανοποιούν και με το παραπάνω καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 8,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα. όλα όμως γίνονται με απόλυτο έλεγχο του οδηγού ο οποίος έχει στα χέρια του ένα από τα πιο πλούσια σε πληροφόρηση και αμεσότητα σύστημα διεύθυνσης αποτελεσματικότατο σε ξαφνικές αλλαγές πορείας. Η BMW 118i αποδείχθηκε σταθερότατη στις υψηλές ταχύτητες, με σταθερά μικρές κλίσεις στις στροφές, με ουδέτερη οδική συμπεριφορά και πλήρως ελεγχόμενο ακόμη και σε οριακές καταστάσεις χάρη στο ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας.

Τα σύγχρονα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, ειδοποίησης σε ακούσια αλλαγή πορείας συμπληρώνουν το πακέτο που απλοποιούν τις κινήσεις και βοηθούν στην …αφηρημάδα του οδηγού. Όσο για τα φρένα ανταποκρίθηκαν άμεσα και προοδευτικά ακολουθώντας την σπορ εικόνα του αυτοκινήτου. Όλα αυτά συνδυαζόμενα με το πακέτο Μ κάνουν την BMW 118i ένα μοντέλο που αποπνέει νεανικότητα, δύναμη και κύρος. Όσο για την κατανάλωση αυτή έδειξε να κυμαίνεται μεταξύ 7 με 7,5 λίτρα ανά 100 χλμ.(σύστημα start&stop) τιμή που θα μπορούσαμε να την βελτιώσουμε. (εκπομπές CO2 στα 122 γρμ./χλμ.) .

Προτιμήσαμε όμως να οδηγήσουμε με «παιχνιδιάρικο» τρόπο την «μπέμπα» μας στις ημέρες που την είχαμε έστω και προσωρινά δική μας δική μας. Χωρίς να έχει οικογενειακό χαρακτήρα έχει ικανοποιητικούς χώρους για 5 επιβάτες και 360 λίτρα για τις αποσκευές τους. Με πλούσιο βασικό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που περιλαμβάνει και σύγχρονο σύστημα επικοινωνίας με εξουσιοδοτημένα συνεργεία και αυτόματης ειδοποίησης σε περίπτωση ατυχήματος για να αποκτήστε την BMW 118i χρειάζεστε 23470 ευρώ με απόσυρση.

Βαγγέλης Γκούμας



Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top