Η Fiat στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Dubai 2015

Mε το νέο Tipo , ένα «γεννημένο» sedan

Η Fiat στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Dubai 2015
Για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Dubai 2015 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Fiat παρουσιάζει το νέο compact sedan. Το Tipo σχεδιάστηκε στην Ιταλία, στο Centro Stile Fiat, και οι πωλήσεις του προγραμματίζονται για περισσότερες από 40 χώρες .

To Fiat Tipo σχεδιάστηκε στην Ιταλία, στο Centro Stile Fiat και αναπτύχθηκε από κοινού με το Tofaş R&D, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και εξέλιξης της FCA, ενώ για τη δημιουργία του εργάστηκε μια ομάδα περισσότερων από 2.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της τριετούς εξέλιξής του.

Tο νέο Fiat σεντάν συνδυάζει τους μεγάλους χώρους με τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις: 4.54 μέτρα μήκος, 1.78 μέτρα πλάτος και 1.48 μέτρα ύψος, με μεταξόνιο 2.64 μέτρων, που τονίζει τον εξαιρετικό εσωτερικό χώρο του. Αυτό επιβεβαιώνεται από το μέγεθος του χώρου επιβατών, που είναι αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες. Διαθέτει τον καλύτερο χώρο για τη θέση των ποδιών, στην κατηγορία του, χώρο αποσκευών 520 λίτρων και εξαιρετική εργονομία οδήγησης. Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται στη σωστή θέση, έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να τα φτάσει εύκολα χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσει τους ώμους του από την πλάτη του καθίσματος.

Ανάλογα με την αγορά, θα υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε δύο κινητήρες βενζίνης (1.4 95hp και 1.6 110hp με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων) και δύο turbodiesel Multijet II κινητήρες (1.3 95hp, 1.6 120hp).

Όπως ταιριάζει σε ένα πραγματικό Fiat, το νέο Tipo διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή του οδηγού αλλά και των επιβατών. Απόδειξη αυτού είναι πολλά από τα στάνταρ στοιχεία του εξοπλισμού του και η διαθεσιμότητα του συστήματος Uconnect, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5'', σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι και, κατόπιν παραγγελίας, με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom.

Αστέρι του περιπτέρου θα είναι το νέο Fiat 500, με το οποίο η Fiat απάντα στις νέες προκλήσεις της αγοράς νέων, παραμένοντας όμως σταθερή στις ρίζες της.

Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις (κλειστή και ανοιχτή), δεν έχει μεγαλώσει σε μέγεθος, αλλά διαθέτει περισσότερη τεχνολογία. Στο περίπτερο υπάρχει επίσης χώρος για το 500X, το νέο crossover της Fiat που κατασκευάζεται στην Ιταλία και πωλείται σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.

Βαγγέλης Γκούμας



Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top