Προληπτική ανάκληση Toyota Yaris, Corolla, Auris και RAV4

Σε έλλειψη επαρκούς στεγανοποίησης στον πολυδιακόπτη παραθύρου του οδηγού

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εκτελούνται προληπτικοί έλεγχοι σε 34.339 Toyota Yaris, Corolla, Auris και RAV4 τα οποία παρήχθησαν από τον Ιούνιο 2005 έως και τον Δεκέμβριο του 2010.

Σε αυτά τα οχήματα εντοπίστηκε πρόβλημα στις ηλεκτρικές επαφές του πολυδιακόπτη παραθύρου στην πόρτα του οδηγού καθώς ενδέχεται να μην εφαρμόστηκε, κατά την παραγωγική διαδικασία η προκαθορισμένη, βάσει προδιαγραφών, ποσότητα ειδικού γράσου στεγανοποίησης .

Έτσι ο συγκεκριμένος πολυδιακόπτης μπορεί να παρουσιάσει δυσλειτουργία και να «μαγκώσει» κατά την λειτουργία του εξαιτίας της συσσώρευσης σκόνης, υγρασίας και άλλων μικροσωματιδίων περιβάλλοντος στο εσωτερικό του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στις επαφές του πολυδιακόπτη και στην συνέχεια να παραμορφωθεί από την υπερθέρμανση.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει αναφερθεί κάποιο ατύχημα που να έχει σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν με επιστολή ώστε να να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση του διακόπτη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα.Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Toyota Ελλάς στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο 210 2808222 από 09.00πμ έως 05:00μμ.

Βαγγέλης Γκούμας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top