Νέος κινητήρας 1.6 JTDM-2 με 120hp για την Giulietta

Με τιμές που ξεκινούν από τα 21.370€

Το δημοφιλές premium hatchback της Alfa Romeo, η Giulietta, που εντυπωσιάζει με τις σαγηνευτικές γραμμές αλλά και τη σπορτίφ οδηγική συμπεριφορά της, εξοπλίζεται με ένα νέο κινητήρα πετρελαίου 1.6 JTDM-2, προδιαγραφών Euro 6. Ο νέος κινητήρας έρχεται να συμπληρώσει τη μεγάλη γκάμα κινητήρων της Giulietta, οι οποίοι δίνουν λύση σε κάθε οδηγική ανάγκη, συνδυάζοντας την οικονομική οδήγηση στην πόλη και τις διαδρομές εκτός αυτής με τις καθαρά σπορ επιδόσεις.

Ο νέος πετρελαιοκινητήρας αποτελεί εξέλιξη του ευέλικτου 1.6 JTDM-2 105hp E5+, ο οποίος έγινε δημοφιλής για την άμεση απόκριση και την πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Χαρακτηριστικά που διατηρήθηκαν και ενισχυθήκαν ακόμα περισσότερο στο νέο 1.6 JTDM-2 120hp E6.

Αποδίδει υψηλότερη ιπποδύναμη 120hp, ενώ σε αντίθεση με τον υπερσυμπιεστή σταθερής γεωμετρίας που χρησιμοποιούσε ο προηγούμενος κινητήρας 105hp, διαθέτει υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας. Αυτή η τεχνολογική προσθήκη εξασφαλίζει πολλά πλεονεκτήματα, τόσο στον τομέα επιδόσεων, όσο και της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, λόγω των μειωμένων εκπομπών CO2, οι εκδόσεις της Giulietta 1.6 JTDM-2 120hp E6, σε συνδυασμό με τα νέα οικολογικά ελαστικά στον βασικό εξοπλισμό, απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

H τεχνολογική εξέλιξη του νέου κινητήρα 1.6 JTDM-2 120hp αναδεικνύει τη δυναμική προσωπικότητα της Giulietta, προσφέροντάς τις βελτιωμένες επιδόσεις (σε σχέση με τον 1.6 JTDM-2 105hp). Με αυτόν η Giulietta αποκτά καλύτερη επιτάχυνση, 0-100 χλμ./ώρα σε 10’’ (από 11.3’’) με την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 195 χλμ./ώρα (από 185 χλμ./ώρα με τον προηγούμενο κινητήρα 105hp).

Ταυτόχρονα, η μέση κατανάλωσή της σε μικτό κύκλο είναι μόλις 3,8 λίτρα/100 χλμ. (σε συνδυασμό με τα οικολογικά ελαστικά που προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό) και οι εκπομπές CO2 99 g/km. Επιπλέον, το εξελιγμένο αυτό μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με το σύστημα Start & Stop για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Τέλος, η Giulietta με το νέο κινητήρα 1.6 JTDM-2 120hp E6 διατίθεται στις εκδόσεις Progression, η οποία καλύπτει τις πλέον απαιτητικές ανάγκες για πλούσιο εξοπλισμό με χαμηλό κόστος, και Distinctive, για εκείνους που αποζητούν μοναδικό στιλ και απόλυτη άνεση. Και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνουν οικολογικά ελαστικά στο βασικό τους εξοπλισμό, τα οποία βοηθούν την επίτευξη του χαμηλού ορίου των 99gr/km CO2 και, συνεπώς, την απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Ειδικότερα, στην έκδοση Progression, τα ελαστικά αυτά συνδυάζονται με ζάντες αλουμινίου 16’’, ενώ στην έκδοση Distinctive με ζάντες αλουμινίου 17’’.

Στην ελληνική αγορά η τιμή της Giulietta 1.6 JTDM-2 120hp ξεκινά από 21.370€, με όφελος 2.500€ και ευνοϊκη χρηματόδότηση 5,25% (περιλαμβάνει προωθητική ενέργεια και όφελος απόσυρ��ης) ή 0% επιτόκιο για την έκδοση Progression.

Βαγγέλης Γκούμας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top