Tο Nissan IDS Concept στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο

Φέρνει την επανάσταση στη σχέση οδηγού και αυτοκινήτου

Tο Nissan IDS Concept στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο
Η Nissan με το IDS Concept, παρουσιάζει στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο, ένα πρωτότυπο όχημα που ενσαρκώνει το όραμα της για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, σε συνδυασμό με την πρωτοπορία της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ακόμα και όταν ο οδηγός επιλέξει τον αυτόματο πιλότο, αναθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την οδήγηση στο ίδιο το όχημα, οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του στο φρενάρισμα ή την επιτάχυνση, γίνονται μιμούμενο το στυλ και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Στη χειροκίνητη λειτουργία, ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Η γραμμική επιτάχυνση και το στρίψιμο σε στροφές είναι άμεσο. Ωστόσο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός, το Nissan IDS Concept συνεχίζει να του παρέχει βοήθεια. Μέσω αισθητήρων που παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες και παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια ακόμη και όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου, το Nissan IDS Concept θα βοηθήσει τον οδηγό στο να πράξει τις απαραίτητες ενέργειες.
nissan ids 2.jpg
Εκτός από τη δυνατότητα μάθησης, το σύστημα AI του Nissan IDS Concept επικοινωνεί σαν ένας προσεκτικός συνοδηγός. Από τις πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, μέχρι το πρόγραμμα του οδηγού για τις προσωπικές του δραστηριότητες, η τεχνητή νοημοσύνη του Nissan IDS Concept , παρέχει ό, τι χρειάζεται ο οδηγός του μέλλοντος, προκειμένου να απολαύσει μια εμπειρία οδήγησης που είναι άνετη, ευχάριστη και ασφαλής.
nissan ids 3.jpg
Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του πρωτότυπου αυτού μοντέλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Carlos Ghosn δήλωσε: “Οι επερχόμενες τεχνολογίες της Nissan θα φέρουν την επανάσταση τόσο στη σχέση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, όσο και στο μέλλον της κινητικότητας".

Με την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών ελέγχου και ασφαλείας των οχημάτων, καθώς και με την εφαρμογή κορυφαίων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI), η Nissan βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας αυτοκινήτων, ενώ είναι μεταξύ των ηγετών στην ανάπτυξη πρακτικών - πραγματικών εφαρμογών και τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.
.
Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top