Το νέο Hyundai Tucson πήρε πέντε αστέρια στο Euro NCAP

Με ποια συστήματα το πέτυχε

Το νέο compact SUV της Hyundai Motor, το νέο Tucson, έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης οχημάτων « Euro NCAP ». Το αποτέλεσμα υπογραμμίζει τα οφέλη της προσέγγισης της Hyundai να εγκαταστήσει τεχνολογίες αιχμής και χαρακτηριστικά υψηλής ασφαλείας σε όλη την γκάμα των οχημάτων της.

Τα πορίσματα των δοκιμών του Euro NCAP δείχνουν ότι το νέο Tucson είναι ένα από τα ασφαλέστερα κα�� πιο πλήρως εξοπλισμένα οχήματα στην κατηγορία του. Η χρήση από την Hyundai των τελευταίων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας, βελτιώνει εντυπωσιακά τα αποτελέσματα ασφάλειας του αυτοκινήτου.

Επιπροσθέτως, αν και μόνο το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Assist System) και η λειτουργία Speed Limit Information ελήφθησαν υπόψη από το Euro NCAP, το νέο Tucson είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας για την αποφυγή και την ελαχιστοποίηση της σοβαρότητας των ατυχημάτων.
EURONCAP-10-2015-91-HYUNDAI-TUCSON-600x400.jpg
Μεταξύ αυτών είναι το σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό σε απρόσμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης αυτόνομα εάν απαιτείται. Επίσης, το όχημα διαθέτει Blind Spot Detector, Rear-Cross Traffic Alert και Vehicle Stability Management που ολοκληρώνουν το συνολικό πακέτο ενεργητικής ασφάλειας.

Για αυξημένη ασφάλεια των πεζών, το νέο Tucson είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα Active Hood στον στάνταρ εξοπλισμό του, όπου ανασηκώνεται το καπό του οχήματος προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης με πεζό. Η νέα δομή αμαξώματος διαθέτει πλέον 30% περισσότερο προηγμένο χάλυβα υπέρ-υψηλής αντοχής, αυξάνοντας την στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή σε περιπτώσεις σύγκρουσης.

Επιπλέον, η ενίσχυση της συνδεσμολογίας της καμπίνας επιτρέπει την καλύτερη διάχυση της ενέργειας σύγκρουσης - ένας επιπλέ��ν παράγοντας που ήταν στο επίκεντρο για το θετικό αποτέλεσμα της δοκιμής του Euro NCAP.

Η τολμηρή του σχεδίαση συμπληρώνεται από το συναρπαστικό πακέτο τεχνολογίας, άνεσης και χαρακτηριστικών ευκολίας. Το νέο Tucson δημιουργήθηκε για να εξελίξει την επιτυχία της Hyundai στην κατηγορία SUV. Η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια SUVs στην Ευρώπη έως σήμερα.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top