Το νέο Audi Q7 ήρθε στην Ελλάδα

Με πλούσιο εξοπλισμό και τιμή από 85550 ευρώ

Το νέο Audi Q7 ήρθε στην Ελλάδα
Η Kosmocar – Audi ανακοίνωσε την έλευση του νέου Audi Q7 στην Ελληνική αγορά. Η δεύτερη γενιά του Audi Q7, σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο της δεύτερης γενιάς της νέας διαμήκους σπονδυλωτής πλατφόρμας της Audi, η οποία θα τοποθετείται σε μοντέλα με διαμήκη διάταξη κινητήρα.

Το νέο Audi Q7 θα είναι διαθέσιμο για την Ελληνική αγορά με έναν 3.0lt κινητήρα βενζίνης και έναν 3.0lt κινητήρα diesel, ενώ αργότερα θα διατεθεί και το Audi Q7 e-tron quattro, το οποίο θα διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα αποτελούμενο από έναν 3.0lt κινητήρα diesel και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 94 kW.Το νέο Q7 είναι ένα επιβλητικό αυτοκίνητο με βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με τον προκάτοχο του: 5,05 μέτρα μήκος, 2,99 μέτρα μεταξόνιο, 1,97 μέτρα πλάτος και 1,74 μέτρα ύψος (με ανάρτηση χάλυβα). Αν και είναι μικρότερο και στενότερο από τον προκάτοχό του, η καμπίνα επιβατών του νέου Audi Q7 είναι μεγαλύτερη και προσφέρει περισσότερο χώρο κεφαλής.

AudiQ7_2.jpg

Η εμπειρία των 20 ετών της Audi στην κατασκευή ελαφριών πλαισίων, βρίσκουν εφαρμογή στο νέο Audi Q7. Ελαφριά κατασκευή έχει εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς, από το ηλεκτρικό σύστημα έως το δ��πεδο του χώρου αποσκευών.
Το κλειδί είναι στην κατασκευή του αμαξώματος, όπου μια φιλοσοφία χρήσης πολλαπλών υλικών μειώνει το βάρος του κατά 71 κιλά. Στον τομέα της ασφάλειας, ο οργανισμός Euro NCAP μετά από την πραγματοποίηση δοκιμών πρόσκρουσης, απένειμε στο νέο Audi Q7 την ανώτατη τιμητική διάκριση των 5 αστεριών.

Τα αποτελέσματα που πέτυχε το νέο μοντέλο στους τομείς της προστασίας των ενηλίκων επιβατών από μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις, την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και στην προστασία των πεζών, κατατάσσουν το Audi Q7 σαν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Το μοντέλο έλαβε το βραβείο "Euro NCAP Advanced" για το σύστημα multicollision brake assist και το σύστημα Audi pre sense basic, το οποίο σε συνθήκες επικείμενης σύγκρουσης τεντώνει την ζώνη ασφαλείας, κλείνει τα παράθυρα και την ηλιοροφή. Ο βασικός εξοπλισμός του νέου μοντέλου περιλαμβάνει οπτική & ηχητική υποβοήθηση στάθμευσης εμπρός/πίσω, cruise control, ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας, σύστημα υπόδειξης ανάπαυσης σε περίπτωση κόπωσης του οδηγού και σύστημα ασφαλείας «Audi pre sense city». Το τελευταίο προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο σύγκρουσης με άλλα οχήματα ή με πεζούς και μπορεί να φρενάρει εντελώς το αυτοκίνητο σε περίπτωση ανάγκης.
AudiQ7_ 3.jpg
Επιπλέον, στην ευρύτατη γκάμα των προαιρετικών συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, το νέο Audi Q7 δημιουργεί νέα δεδομένα που ανεβάζουν τον πήχη της κατηγορίας σε εντελώς άλλα επίπεδα. Ορισμένα από αυτά τα συστήματα δημιουργήθηκαν από το μηδέν. Ταυτοχρόνως, τα καινοτόμα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τα οποία είναι εφοδιασμένο το νέο Audi Q7 το καθιστούν πρωτοπόρο στην κατηγορία των SUV. Ανάμεσα στα εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης του οδηγού περιλαμβάνονται:
 Audi pre sense city: ενεργή ασφάλεια στην πόλη
 Adaptive Cruise Control με υποστήριξη κυκλοφοριακής συμφόρησης
 ACC stop & go - «Αυτόματος πιλότος» με παρέμβαση και στο σύστημα διεύθυνσης
 Εύκολοι ελιγμοί με τρέιλερ: το σύστημα trailer assistant
 Predictive efficiency assistant: ηλεκτρονικός σύμβουλος οικονομικής και ασφαλούς οδήγησης με στοιχεία από το Navigation.

Το Audi Q7 3.0 TFSI quattro tiptronic με 333 ίππους κοστίζει € 85.550 και το Audi Q7 3.0 TDI quattro tiptronic με 272 ίππους κοστίζει επίσης 85550 ευρώ.

Βαγγέλης Γκούμας





Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top