Το Audi A3 γιορτάζει την 20η επέτειό του

Πάνω από 3,5 εκατομμύρια μονάδες έχουν παραχθεί παγκοσμίως

Oρόσημο παραγωγής στο εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt: Πριν 20 χρόνια, στις 18 Σεπτεμβρίου 1995, το πρώτο Audi A3 βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Με το ντεμπούτο του, το Audi A3 έθεσε νέα πρότυπα στη μικρομεσαία κατηγορία με τον σπορ χαρακτήρα του, την υψηλή ποιότητα κατασκευής του και το προαιρετικό σύστημα quattro.

Ο όμιλος της Audi παρή��αγε πάνω από 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα του επιτυχημένου μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, ένα από τα πέντε αυτοκίνητα Audi βγαίνει από την γραμμή παραγωγής αυτού του μοντέλου. Ταυτόχρονα, το Audi A3 είναι ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο σε ότι αφορά τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης όπως αποδεικνύεται από τα μοντέλα A3 Sportback e-tron, A3 Sportback g-tron και τις υπόλοιπες εκδόσεις A3.

Όλες οι εκδόσεις Α3 παράγονται στο εργοστάσιο του Ingolstadt. Εν τω μεταξύ, το A3 έχει καταστεί ένας παγκόσμιος παίκτης έχοντας κατακτήσει τους δρόμους σε περισσότερες από 100 αγορές σε όλο τον κόσμο. Το 2001, η Audi είχε ήδη επεκτείνει διάφορα τμήματα συναρμολόγησης του Α3 στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Györ.

Σήμερα, το Audi A3 Sedan και το A3 Cabriolet προέρχονται από τη γραμμή συναρμολόγησης αυτού του εργοστασίου στο οποίο ο όγκος παραγωγής το 2014 ήταν 117.578 αυτοκίνητα. Πολύ σύντομα, το premium Α3 Sedan θα παράγεται και στη Βραζιλία.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top