Θριαμβευτικό ‘1-2’ της PEUGEOT με το 2008 DKR

Αγώνας ανάμεσα σε τεράστιους αμμόλοφους

Θριαμβευτικό  ‘1-2’ της PEUGEOT με το 2008 DKR
Oι δύο οδηγοί της Peugeot Total, Stéphane Peterhansel και Cyril Despres, ξεπέρασαν τις εξαιρετικά ευμετάβλητες καταστάσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια του άτυπου αγώνα China Silk Road Rally, και κατάφεραν μετά από 5.442χλμ αγώνα, να φέρουν τα PEUGEOT 2008 DKR στις δύο πρώτες θέσεις, κάνοντας το εκπληκτικό 1-2.

Στην πορεία προς τον τερματισμό στην Dunhuang, οι Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (#181), και Cyril Despres/David Castera (#182), διένυσαν 2.000 χλμ ειδικών διαδρομών, και επιπλέον 3.479χλμ απλών διαδρομών, σε έναν αγώνα συνολικής διάρκειας 2 εβδομάδων.

Ο Stéphane Peterhansel σκαρφάλωσε στην κορυφή της κατάταξης την 2η ημέρα, και παρέμεινε εκεί κερδίζοντας 6 ακόμα ειδικές, έχοντας ήδη γράψει την 1η θέση στην SS2 στην αγωνιστική ιστορία της μάρκας, σαν την παρθενική νίκη του PEUGEOT 2008 DKR.

Η συνέχεια έμελλε να οδηγήσει τον Stéphane στην 1η του κατάκτηση του συγκεκριμένου Ράλι, ένα μάλιστα μήνα μετά τα 50α του γενέθλια. Οι συνθήκες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν εξαιρετικά ευμετάβλητες, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ακύρωση της 3ης ειδικής, αλλά και από τις αλλαγές στα ωράρια του αγώνα, που αποφάσισαν οι οργανωτές ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν την πρόσβαση σε μερικά κομμάτια μετά τις καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το μενού του φετινού China Silk Rally περιελάμβανε τη διάσχιση αχανών εκτάσεων με τεράστιους αμμόλοφους, γρήγορων και τεχνικών κομματιών, ποταμών, βράχων ακόμα και λασπόβαλτων. Τα δύο πληρώματα της ομάδας Peugeot Total ξεπέρασαν τις δυσκολίες κάθε είδους εδάφους και στέφθηκαν νικητές, φέρνοντας στον τερματισμό τα δύο PEUGEOT 2008 DKR.

Το ότι ούτε ο Stéphane ούτε ο Cyril δεν είχαν κανένα τεχνικό πρόβλημα να αναφέρουν, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι όλες οι τροποποιήσεις στις τεχνικές προδιαγραφές των αυτοκινήτων, αποδείχθηκαν εξαιρετικά επιτυχημένες και κυρίως αξιόπιστες.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top