Επένδυση 3.3 δις ευρώ από την SEAT

Προσθέτει στην γκάμα της το πρώτο SUV

Επένδυση 3.3 δις ευρώ από την SEAT
Η SEAT πρόκειται να επενδύσει 3.3 δις ευρώ σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και R&D μεταξύ 2015–2019. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Martorell του Ισπανού Πρωθυπουργού Mariano Rajoy, με την ευκαιρία της 40ης επετείου λειτουργίας του Τεχνικού Κέντρου της SEAT.

Το νέο μοντέλο που θα λανσαριστεί κατά το α΄ εξάμηνο του 2016 στο πλαίσιο της νέας επιθετικής εμπορικής πολιτικής της SEAT, θα είναι το πρώτο compact SUV μοντέλο που αποτελεί την πρώτη παρουσία της μάρκας στην κατηγορία.

Η SEAT είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που ενισχύεται από το δικό της Τεχνικό Κέντρο (CTS) που φέτος γιορτάζει την 40η επέτειο λειτουργίας του. Από την αρχή της λειτουργίας του, το CTS διαμόρφωσε το DNA της SEAT και έγινε η κινητήρια δύναμη της εταιρείας και ο μεγαλύτερος βιομηχανικός επενδυτής στο R&D στην Ισπανία. Η εταιρεία έχει επενδύσει 1.4 δις ευρώ σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η SEAT είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της βιομηχανικής παραγωγής στην Ισπανία και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία συμβάλει περίπου 1% στο ΑΕΠ της Ισπανίας και 4% στο ΑΕΠ της Καταλονίας. Η άμεση και η έμμεση απασχόληση στην SEAT περιλαμβάνει περίπου 70.000 άτομα. Οι επενδυτικές δαπάνες που ανακοινώθηκαν θα επιφέρουν θετικό αντίκτυπο και στη βιομηχανία ανταλλακτικών και εξαρτημάτων.

O Ισπανός Πρωθυπουργός Mariano Rajoy αναγνώρισε πως οι επενδυτικές δαπάνες του Ομίλου Volkswagen και της SEAT, ενισχύουν σημαντικά τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας ως έναν από τους πιο στρατηγικούς τομείς της χώρας. Κατά την πρώτη επίσκεψη του στο Martorell, o Rajoy επισκέφτηκε το SEAT Design Center. Σε αυτό το Κέντρο, που αποτελεί μέρος του ευρύτερου Τεχνικού Κέντρου, �� τεχνολογία και η σχεδιαστική δημιουργικότητα συναντιούνται εποικοδομητικά για να κατασκευάσουν τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top