Συνεργασία SEAT & Yokohama στο SEAT Leon Eurocup

Ξοδεύονται ερισσότερα από 2000 ελαστικά σε κάθε σεζόν

Συνεργασία SEAT & Yokohama στο SEAT Leon Eurocup
Τα πάντα γύρω από το SEAT Leon Eurocup 2015 κινούνται πάνω σε τροχούς και ένας από τους κυριότερους λόγους για αυτό είναι η Yokohama, ο επίσημος συνεργάτης και προμηθευτής ελαστικών για την τρέχουσα σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν χρησιμοποιούνται περισσότερα από 2000 ελαστικά και κάθε οδηγός μπορεί να κάνει χρήση 8 ελαστικών μάξιμουμ, ανά αγωνιστικό Σαββατοκύριακο ανάμεσα στις ελεύθερες δοκιμές, τα προκριματικά καθώς και τους δύο αγώνες.

Τα ελαστικά για το SEAT Leon Eurocup ζυγίζουν εννέα κιλά, έχουν πλάτος 250 χιλιοστά, διάμετρο 660 χιλιοστά και τοποθετούνται σε ζάντες 18”. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ στεγνών ελαστικών και ελαστικών βροχής, τα τελευταία μόνο σε περίπτωση που ο αγώνας χαρακτηριστεί «βρεγμένος» καθώς απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν σε άλλη περίπτωση.

Κάθε στεγνό ελαστικό έχει διάρκεια ζωής μεταξύ 80 και 140χλμ ανάλογα με τη θερμοκρασία της ασφάλτου καθώς και τον τρόπο οδήγησης του κάθε οδηγού. Το ελαστικό βροχής έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά επίσης αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του SEAT Leon Eurocup, η Yokohama διαθέτει μια ομάδα έξι ατόμων που έχει τον έλεγχο για κάθε θέμα που σχετίζεται με τα ελαστικά.

Η επόμενη ευκαιρία που θα έχουν οι οδηγοί του ενιαίου πρωταθλήματος για να πειραματιστούν με την ανάπτυξη και την καλή δουλειά που γίνεται από τη Yokohama θα είναι στο Nürburgring, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Σεπτεμβρίου, στον πέμπτο γύρο της σεζόν.

Βαγγέλης Γκούμας





Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top