H τρίτη γενιά Honda Jazz είναι και η καλύτερη

Όλα τα νέα συστήματα που διαθέτει

H τρίτη γενιά Honda Jazz είναι και η καλύτερη
Η τρίτη γενιά του εξαιρετικά δημοφιλούς μικρού πολυμορφικού hatchback της Honda, το νέο 2015 Jazz έρχεται να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία B με πρόσθετο χώρο, ευελιξία, ποιότητα και τεχνολογία. Με μία τολμηρή και παράλληλα σοφιστικέ εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, το νέο Jazz είναι κατά 95 mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του, με μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 30 mm.
All-New_Jazz_2.jpg
Χάρη στη νέα πλατφόρμα, το τελευταίο Jazz είναι αναλογικά ακόμα μεγαλύτερο εσωτερικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Το σύστημα Magic Seats της Honda διασφαλίζει απαράμιλλη ευελιξία εσωτερικού και άφθονους χώρους με ποικίλες διατάξεις για τη μεταφορά φορτίων και επιβατών. Το νέο Jazz έχει 354 lit (VDA) με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση – 17 lit παραπάνω από το προηγούμενο Jazz και 1.314 lit (VDA) με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και φορτωμένο μέχρι την οροφή.

Το 2015 Jazz θα διατίθεται με το νέο, πολύ αποδοτικό και υψηλής απόκρισης βενζινοκινητήρα 1.3 i-VTEC της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Αποδίδοντας 102 PS στις 6.000 rpm, με μέγιστη ροπή είναι 123 Nm στις 5.000 rpm O κινητήρας συνδυάζεται με ένα νέο εξατάχυτο μηχαν��κό κιβώτιο στάνταρ (που αντικαθιστά το προηγούμενο πεντάρι κιβώτιο) ή με ένα νέο κιβώτιο CVT, προαιρετικά.

Ο νέος κινητήρας 1.3 L πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6, με τις εκπομπές CO2 να ξεκινούν από 106 g/km, ενώ η οικονομία καυσίμου έχει βελτιωθεί, ξεκινώντας από 4,6 l/100 km (μικτός κύκλος). Με το κιβώτιο CVTεπιταχύνει στα 100 km/h σε 12 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 183 km/h.Δυναμική και σταθερή ισχύ ακινητοποίησης για το 2015 Jazz διασφαλίζει ένα νέο σύστημα δισκόφρενων με εμπρός αεριζόμενους δίσκους 262 mm και συμπαγείς δίσκους 239 mm πίσω. Ηλεκτρονικά βοηθήματα που αυξάνουν την ισχύ πέδησης και βελτιώνουν την ευστάθεια περιλαμβάνουν: Anti-Lock Braking System (ABS), Electronic Brakeforce Distribution (EBD), Brake Assist (BA), Vehicle Stablity Assist (VSA) και Hill Start Assist (HSA).

Όλα τα Jazz είναι εφοδιασμένα με City-Brake Active που βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων με χαμηλή ταχύτητα , Advanced Driver Assist System με πέντε βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας ,νέο Advanced Compatibility Engineering στοχεύει σε υψηλή αξιολόγηση ασφάλειας . Στην οδηγική ποιότητα προτίθεται η ταχύτερη απόκριση και η πιο συναρπαστική οδική συμπεριφορά χάρη στο νέο, πιο άκαμπτο και ελαφρύτερο πλαίσιο και την ανασχεδιασμένη ανάρτηση με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Προηγμένη συνδεσιμότητα και ενημέρωση/ψυχαγωγία προσφέρει στο νέο Jazz το σύστημα Honda Connect, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο 2015 CR-V. Αυτό τοποθετείται στάνταρ στις μεσαίες και ανώτερες εκδόσεις Η νέα σειρά του Honda Jazz, που θα περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, θα αρχίσει να πωλείται σε όλη την Ευρώπη στα μέσα του 2015.

Βαγγέλης Γκούμας



Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top