Αυλαία με ρεκόρ για το Volvo Ocean Race 2014-15

Ποιος ήταν ο μεγάλος νικητής

Με θρίαμβο της ιστιοπλοϊκής ομάδας Abu Dhabi Ocean Racing ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν εννέα ολόκληρους μήνες, με τα σκάφη να τερματίζουν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ο ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος του Volvo Ocean Race 2014-15. Στη μακρά ιστορία του θεσμού, που έφτασε αισίως τα 41 χρόνια, το ενδέκατο Volvo Ocean Race θα καταγραφεί ως ο πλέον επιτυχημένος από πλευράς προβολής και επικοινωνίας αγώνας, ως αυτός που μαγνήτισε για μήνες φίλους και μη της ιστιοπλοΐας σε όλο τον κόσμο. Ήταν αναμφίβολα ένα Volvo Ocean Race που δικαίωσε τη Volvo Cars και το Volvo Group, τις δύο εταιρείες "ιδιοκτήτριες" του θεσμού, για την επιλογή τους να επενδύσουν στην ιστιοπλοΐα.

Η έμπνευση να διεξαχθεί το Volvo Ocean Race 2014-15 με ενιαίο τύπο σκάφους, “One Design” όπως αποκαλείται στην ιστιοπλοϊκή γλώσσα, αφ’ ενός συνέτεινε στον πολύ έντονο ανταγωνισμό κλείνοντας την ψαλίδα που παραδοσιακά δημιουργούσαν οι διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες κάθε ομάδας, αφ’ ετέρου έδωσε έμφαση στον παράγοντα άνθρωπο, ήτοι την εμπειρία, το ταλέντο, το ομαδικό πνεύμα και τη στρατηγική! Το Volvo Ocean 65, όπως ονομάστηκε το 65 ποδών σκάφος του αγώνα, αποδείχθηκε ο πιο καταλυτικός παράγοντας για τη διεξαγωγή του πιο ανταγωνιστικού Volvo Ocean Race όλων των εποχών.

Το επόμενο Volvo Ocean Race 2017-18 θα ξεκινήσει και πάλι από το Αλικάντε της Ισπανίας. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί έξι από τα λιμάνια του επόμενου αγώνα. Αυτά είναι τα Αλικάντε (Ισπανία), Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική), Ώκλαντ (Νέα Ζηλανδία), Λισσαβώνα (Πορτογαλία), Κάρντιφφ (Ουαλία) και Γκέτεμποργκ, στην έδρα της Volvo στη Σουηδία. Τα υπόλοιπα λιμάνια του αγώνα θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2016.

Και στο Volvo Ocean Race 2017-18 θα χρησιμοποιηθεί ως σκάφος το Volvo Ocean 65. Μάλιστα, τα επτά ιστιοπλοϊκά του εφετινού αγώνα είναι σε άριστη κατάσταση και θα δοθούν προς χρήση στις νέες ομάδες, με περισσότερα να προστίθενται ανάλογα με τις συμμετοχές. Υπενθυμίζεται ότι για λόγους που έχουν να κάνουν με τον καλύτερο προγραμματισμό και την πληρέστερη κάλυψη του αγώνα από τα Μ.Μ.Ε., ο ιδανικός αριθμός των σ��αφών που συμμετέχουν στο Volvo Ocean Race είναι έξι έως δέκα το πολύ.

Βαγγέλης ΓκούμαςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top