Η Opel χορηγός στην πρώτη υποθαλάσσια χορευτική παράσταση παγκοσμίως

Η ‘υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου’ χτυπά στην Ελλάδα

Η Opel χορηγός στην πρώτη υποθαλάσσια χορευτική παράσταση παγκοσμίως
Συνεχίζονται με εντατ��κούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για το πρωτοφανές εγχείρημα Drops of Breath: μία υποθαλάσσια χορευτική παράσταση με υποβρύχιο κοινό που πρόκειται να παρουσιάσουν οι χορογράφοι Αποστολία Παπαδαμάκη (Ελλάδα), Sophie Bulbulyan (Γαλλία) και σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη από την Κύπρο και μία οργανωτική ομάδα από δώδεκα χώρες.

Η Opel συμμετέχει στην επιτυχή διεξαγωγή της παράστασης Drops of Breath και ήδη δίνει δυναμικά το παρών παρέχοντας οχήματα για τη διακίνηση των διοργανωτών, συμμετεχόντων και προσκεκλημένων.

Ο στόλος που διατέθηκε από την Opel και κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκόλλητα στην Αττική, αποτελείται αποκλειστικά από νέα Corsa σε 5θυρη έκδοση, εφοδιασμένα με το νέο αποδοτικό και παράλληλα οικονομικό βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου καθώς από το νέο Vivaro Combi 1.6 diesel, όπου ο χώρος των επιβατών γίνεται και χώρος μεταφοράς αντικειμένων με την αφαίρεση των καθισμάτων.

Σε ένα υποβρύχιο αμφιθέατρο διαμορφωμένο στο βυθό με κορδέλες που παραπέμπουν σε αρχαίες ελληνικές κολόνες δεκατέσσερις επαγγελματίες & ερασιτέχνες καλλιτέχνες (τρία άτομα με αναπηρία & τρία παιδιά) από Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο θα εκτελέσουν μία υποβρύχια χορογραφία στην παραλία του Ακρωτηρίου του Σουνίου, κάτω από τον αρχαιοελληνικό ναό του Ποσειδώνα.

Η παράσταση είναι το ξεκίνημα ενός καινοτόμου project με την ονομασία ‘Η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου’ μέσα από το οποίο αναδεικνύονται κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες. Το νερό σαν μορφή ενέργειας και φυσικό στοιχείο, δεν γνωρίζει σύνορα, πολιτική, θρησκεία. Γεφυρώνει διαφορές, ενώνει ανθρώπους, χώρες και πολιτισμούς.Η Γαλλίδα χορογράφος Sophie Bulbulyan έχει ασχοληθεί με άτομα με αναπηρία και πιστεύει στην ισοτιμία και την απεριόριστη ελευθερία που υπάρχει κάτω από το νερό.

H Αποστολία Παπαδαμάκη, η χορογράφος της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, πιστεύει στην ισότητα, ιδιαίτερα κάτω από το νερό, αφού όπως αναφέρει «είμαστε όλοι φτιαγμένοι από την ίδια σύσταση, 70% νερό». Η ίδια και η ομάδα της υποστηρίζουν τη βιωματική εμπειρία της κίνησης, κάτω ή έξω από το νερό, και τα τεράστια θετικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρία. Όπως έχει δηλώσει η ίδια «Η ικανότητα της πλευστότητας είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, αυτό αναζητώ. Την ελευθερία της αναπνοής, του αέρα που πάντα κυκλοφορεί, μας δίνει ζωή και δεν μπορεί κανείς να μας στερήσει σε όποια κατάσταση, κοινωνική, πολιτική ζούμε το σήμερα.»

Το κοινό θα έχει τρεις επιλογές για να παρακολουθήσει την παράσταση:
• Με καταδυτικό εξοπλισμό σε βάθος 6m από ειδικές θέσεις θεατών
• Πανοραμικά, με μάσκα/αναπνευστήρα από την επιφάνεια της θάλασσας
• Από οθόνη στην παραλία του Grecotel Cape Sounio
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της παράστασης είναι 25, 26, 27/09/2015.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top