Η Opel κύριος χορηγός στη Formula Student

Του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για φοιτητές μηχανοκίνητου αθλητισμού

Η Opel κύριος χορηγός στη Formula Student
Η Opel συνεχίζει εντατικά τις δράσεις της στ��ν προώθηση νέων μηχανικών, υπογράφοντας ένα τριετές συμβόλαιο σαν κύριος χορηγός του διεθνούς, εκπαιδευτικού διαγωνισμού στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού Formula Student.

Η νικήτρια ομάδα θα έχει στη διάθεσή της ένα Opel ADAM S για μία ολόκληρη σεζόν.Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο Formula Student αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε επίπεδο μηχανολογίας και παραγωγής παρόμοιες με αυτές των έμπειρων μηχανικών της Opel.

Όπως οι εν ενεργεία μηχανικοί, ασχολούνται με την ευθυγράμμιση προϊοντικών χαρακτηριστικών, μεθόδων παραγωγής και απόδοσης. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, τα μέλη της ομάδας μαθαίνουν και εξελίσσονται με κάθε νέα αποστολή που αναλαμβάνουν. Πέρσι, η ένατη σεζόν του θεσμού Formula Student έφερε πάνω από 3.600 φοιτητές σε 115 ομάδες από 37 χώρες στο Hockenheimring. Εκεί επευφημήθηκαν από 5.000 και πλέον θεατές – χρονιά ρεκόρ για φοιτητικό διαγωνισμό που περιλαμβάνει τις δύο κατηγορίες, κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκίνηση. Φέτος, η σειρά Formula Student παίρνει θέση και πάλι στο Hockenheim από 30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου.

Η υποστήριξη του Formula Student έχει επίσης μακρά παράδοση στη μητρική εταιρία της Opel, General Motors. Πέραν της συνολικής εμπλοκής της General Motors στη Formula SAE, ιδιαίτερη μνεία αξίζει η συνεργασία με την Αμερικανική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Michigan στο Ann Arbor. Καθώς οι ομάδες που υποστηρίζονται από τις GM και Opel διατηρούν στενή επαφή και αλληλοϋποστηρίζονται, το Opel Blitz λάμπει δίπλα στο λογότυπο της GM στα καπό πολλών Αμερικανικών αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Βαγγέλης Γκούμας





Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top