Τα αυτοκίνητα της Ford βλέπουν πριν τις …στροφές

Συστήματα που σώζουν ζωές

Η Ford διαθέτει τεχνολογία μέσω κάμερας που βοηθά τον οδηγό να βλέπει πριν φτάσει σε μια στροφή ή σε μια γωνία αν έρχεται όχημα ή ποδήλατο ή πεζός.
Πολλές φορές οι τυφλές διασταυρώσεις αγ��ώνουν τους οδηγούς οι οποίοι κόβουν ταχύτητα πασχίζοντας να δουν και να ακούσουν διερχόμενα οχήματα.
Τώρα, η Ford Motor Company λανσάρει μία νέα τεχνολογία κάμερας που μπορεί να βλέπει πέρα από τις στροφές ακόμα και όταν οι οδηγοί αδυνατούν – μειώνοντας το στρες και συμβάλλοντας στην αποφυγή μιας πιθανής σύγκρουσης.

Το πρωτοποριακό σύστημα Front Split View Camera – προαιρετικό με τα νέα Ford S-MAX και Galaxy – προβάλει εικόνα εύρους 180-μοιρών από το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας μία βιντεοκάμερα στη μάσκα. Σε μία τυφλή διασταύρωση ή κατά την έξοδο από έναν ιδιωτικό δρόμο, η κάμερα επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν εύκολα οχήματα, πεζούς ή ποδηλάτες.

Η τεχνολογία αυτή - πρωτιά στην κατηγορία - ενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν. Μία κάμερα 1megapixel στη γρίλια της μάσκας προβάλλει σε πραγματικό χρόνο μία εικόνα εύρους 180 μοιρών – αριστερά και δεξιά – στην έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών του οχήματος. Οι οδηγοί μπορούν να παρακολουθούν όσους πλησιάζουν εκατέρωθεν για να περάσουν μπροστά από το όχημα. Η κάμερα, πλάτους μόλις 33 mm, διατηρείται καθαρή χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μπεκ που λειτουργεί αυτόματα όταν ενεργοποιούνται οι υαλοκαθαριστήρες.


Μοντέλα της Ford όπως τα νέα S-MAX και Galaxy ήδη προσφέρουν την τεχνολογία Rear View Camera που βοηθά τους οδηγούς να ελίσσονται με όπισθεν και το σύστημα Cross Traffic Alert, που χρησιμοποιεί πίσω αισθητήρες για να προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για διερχόμενα αυτοκίνητα.

Άλλες νέες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού που προσφέρονται για τα νέα S-MAX και Galaxy περιλαμβάνουν:

• Intelligent Speed Limiter, όταν ενεργοποιείται, σαρώνει σήματα οδικής κυκλοφορίας και ρυθμίζει το γκάζι για να βοηθήσει τους οδηγούς να παραμείνουν εντός νόμιμων ορίων ταχύτητας ώστε να αποφεύγουν τα πρόστιμα
• Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection, μειώνει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθ��ων συγκρούσεων στις οποίες εμπλέκονται οχήματα και πεζοί ή βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν εντελώς κάποιες συγκρούσεις
• Τεχνολογία Glare-Free Highbeam για τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED, που ανιχνεύει προπορευόμενα οχήματα και μειώνει την ένταση του φωτός για να μην ‘τυφλώνει’ τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς, διατηρώντας τη μέγιστη φωτεινό��ητα για άλλες περιοχές. Δείτε στο βίντεο πως λειτουργεί αυτή η τεχνολογία

Βαγγέλης Γκούμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top