Το City Safety της Volvo μειώνει τα ατυχήματα κατά 28%

Προσφέρει σε κάποιες αγορές εκπτώσεις 20 και 25% στα ασφάλιστρα

Το City Safety της Volvo  μειώνει τα ατυχήματα κατά 28%
Μια από τις πιο διεξοδικές επιστημονικές μελέτες για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης στα αυτοκίνητα, αποκαλύπτει ότι το σύστημα City Safety, που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων της Volvo, μειώνει τις ασφαλιστικές αιτήσεις αποζημίωσης για περιπτώσεις σύγκρουσης στο πίσω μέρος προπορευόμενου οχήματος κατά 28%.

Οι αριθμοί της μελέτης δείχνουν ότι αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με την πρώτη και δεύτερη γενιά του City Safety (οι οποίες διαθέτουν ενεργή αυτόματη πέδηση έως και τα 30 ή 50 χλμ./ ώρα αντίστοιχα υπό ορισμένες κυκλοφοριακές συνθήκες) ενεπλάκησαν σε 28% λιγότερα ατυχήματα και, αντιστοίχως, λιγότερες ασφαλιστικές αιτήσεις αποζημίωσης.

Το 2015, το City Safety αναβαθμίστηκε και πάλι, με το νέο XC90 ειδικά να ενσωματώνει την τελευταία γενιά του συστήματος που παραμένει ενεργή συνεχώς και αποτελεσματική, ανεξάρτητα από την ταχύτητα κίνησης. Το City Safety της Volvo Cars παρέχει, επιπλέον, άμεσα οικον��μικά οφέλη σε όσους οδηγούν ένα Volvo, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσφέρουν σε κάποιες αγορές εκπτώσεις μεταξύ 20 και 25% στα ασφάλιστρα, χάρη σε αυτή την καινοτόμο τεχνολογία.

Η διαρκής βελτίωση του City Safety, φέρνει τη Volvo Cars πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της, γνωστού ως Vision 2020 (Όραμα 2020). Σύμφωνα με αυτό, η Volvo μέχρι το 2020, θα έχει αναπτύξει την αναγκαία τεχνολογία ώστε μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα νέο Volvo. Απώτερος στόχος της Volvo, η δημιουργία αυτοκινήτων που θα είναι αδύνατο να συγκρουστούν.

Βαγγέλης Γκούμας



Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top