Πρεμιέρα για το τολμηρό Opel ADAM ROCKS S

Με υφασμάτινη οροφή

Πρεμιέρα για το τολμηρό Opel ADAM ROCKS S
Το νέο Opel ADAM ROCKS S με υφασμάτινη οροφή Canvas Top που λειτουργεί ηλεκτρικά μέσω ενός μπουτόν τοποθετημένου στο εμπρός τμήμα της επένδυσης οροφής ,ετοιμάζεται να γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Άμστ��ρνταμ .

Ο ισχυρός βενζινοκινητήρας 1,4 turbo ECOTEC με 150 ίππους με Start/Stop καταναλώνει μόλις 5,9 λίτρα / 100 χλμ.στο μικτό κύκλο, που αντιστοιχεί με εκπομπές CO2 139 γρμ./χλμ. Συνδυάζεται με 6άρι κιβώτιο κοντής κλιμάκωσης.

Οι επιταχύνσεις είναι οι αναμενόμενες από ένα μικρό, σπορ αυτοκίνητο – 0 - 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτ. – αλλά το ADAM ROCKS S εντυπωσιάζει κυρίως με την ελαστικότητά του: αυτό σημαίνει ότι επιταχύνει από 80 στα 120 χλμ./ώρα με 5η σχέση σε 7,9 δεύτερα μόνο ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα 210 χλμ./ ώρα.

Tο ειδικά ρυθμισμένο σπορ πλαίσιο, χαμηλωμένο κατά 15mm συγκριτικά με του ADAM ROCKS, και ένα άμεσο, σπορ σύστημα διεύθυνσης αυξάνουν την οδηγική απόλαυση κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές.

Το αποτελεσματικό σύστημα φρένων και ένα σύστημα ESP που μπορεί να απενεργοποιηθεί, επιτρέπουν στους φιλόδοξους οδηγούς να πιέσουν τον ‘rock & roll’ αθλητή στα όριά του.

Το παρκάρισμα στην πόλη είναι εύκολη υπόθεση όταν το ADAM ROCKS εφοδιάζεται με το προαιρετικό σύστημα Advanced Park Assist. Σε ταχύτητες κάτω από 30 km/h, το σύστημα αναγνωρίζει κατάλληλους χώρους στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Το Advanced Park Assist συνοδεύεται πάντα από τη λειτουργία προειδοποίησης πλαϊνού τυφλού σημείου - Side Blind Spot Alert. Αυτή χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων που προειδοποιούν τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση κατά την αλλαγή λωρίδων. Το Side Blind Spot Alert λειτουργεί με ταχύτητες από 11 χλμ./ώρα μέχρι 140 χλμ./ώρα.

Ακόμα ο οδηγός δεν θα χρειαστεί να στερηθεί την επικοινωνία και ενημέρωσή του ενώ βρίσκεται στο ADAM ROCKS S χάρη στο σύστημα infotainment IntelliLink της Opel που φέρνει τον κόσμο των smartphones, με λειτουργικό Android και Apple iOS, μέσα στην καμπίνα.

Βαγγέλης Γκούμας



Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top