Δείτε τι έκανε η Ford για την ασφάλεια σας

Αποτρέπει αυτόματα την παραβίαση ορίων ��αχύτητας

Η παραβίαση του ορίου ταχύτητας αποτελεί και αιτία πολλών τροχαίων ατυχημάτων ενώ έχει υψηλό κόστος από απόψεως προστίμου αλλά και στέρησης διπλώματος οδήγησης. Η Ford Motor Company λανσάρε�� τώρα μία νέα τεχνολογία που μπορεί να εμποδίσει την παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Το νέο S-MAX με Intelligent Speed Limiter μπορεί να διασφαλίζει ότι η μέγιστη ταχύτητα ρυθμίζεται αυτόματα ώστε να μην ξεπερνά τα τοπικά όρια ταχύτητας. Οι οδηγοί ενεργοποιούν το Intelligent Speed Limiter μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι για να ορίσουν μία μέγιστη ταχύτητα.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα εγκατεστημένη στο παρμπρίζ για να παρακολουθεί τις ταμπέλες του δρόμου και όταν το όριο ταχύτητας είναι χαμηλότερο από τη μέγιστη προσδιορισμένη ταχύτητα, το ISL επιβραδύνει ανάλογα το όχημα. Όσο το όριο ταχύτητας αυξάνεται, το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει μέχρι την προσδιορισμένη ταχύτητα, με την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνει το νέο όριο ταχύτητ��ς.

Το Intelligent Speed Limiter για πρώτη φορά συνδυάζει τις τρέχουσες τεχνολογίες Ford Adjustable Speed Limiter και Traffic Sign Recognition, που ήδη διατίθενται σε μοντέλα όπως το Focus, το νέο Mondeo, και το Kuga SUV.Ενεργό σε ταχύτητες 30-200 χλμ./ώρα το Intelligent Speed Limiter διασφαλίζει ομαλή επιβράδυνση περιορίζοντας την παροχή καυσίμου στον κινητήρα, αντί να χρησιμοποιεί τα φρένα.

Εάν λόγω κατηφόρας το όχημα ξεπεράσει την προσδιορισμένη ταχύτητα, ηχεί ένα ακουστικό σήμα. Το Intelligent Speed Limiter επικοινωνεί επίσης με το σύστημα πλοήγησης του οχήματο�� προκειμένου να διατηρηθεί με ακρίβεια η κατάλληλη μέγιστη ταχύτητα όταν οι αποστάσεις μεταξύ ταμπελών ορίων ταχύτητας είναι μεγαλύτερες, για παράδειγμα σε μεγάλους επαρχιακούς δρόμους.

Οι οδηγοί μπορούν προσωρινά να παρακάμψουν το σύστημα πιέζοντας σταθερά το πεντάλ του γκαζιού.Το νέο S-MAX της Ford προσφέρει και άλλες προηγμένες τεχνολογίες, όπως το Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection που μπορεί να ανιχνεύει ανθρώπους στο δρόμο μπροστά – ή που ενδέχεται να βρεθούν στην πορεία του οχήματος – και αυτόματα ενεργοποιεί τα φρένα εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

Διαθέσιμο για παραγγελία τώρα από τις αρχ��ς Απριλίου το S-MAX προσφέρει επίσης προβολείς Glare-Free Highbeam που δεν τυφλώνουν τους οδηγούς των προπορευόμενων οχημάτων, φωτίζοντας όμως άριστα τις υπόλοιπες περιοχές. Το Front Split View Camera διευκολύνει τους ελιγμούς σε διασταυρώσεις μέσω μιας κάμερας τοποθετημένης στη μάσκα.

Βαγγέλης ΓκούμαςΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top