Η ταχύτερη όλων των εποχών ŠKODA Octavia RS 230

«Πιάνει» τα 0-100 χλμ. σε 6,7 δευτερόλεπτα

Η ταχύτερη όλων των εποχών ŠKODA Octavia RS 230
Η ŠKODA Octavia RS 230 είναι η ταχύτερη όλων των εποχών και δεν το κρύβει. Κάτω από το καπό της ταχύτερης Octavia που έχει περάσει ποτέ από την γραμμή παραγωγής βρίσκεται ο αναβαθμισμένος 2.0 TSΙ προερχόμενος από τη ‘νορμάλ‘ Octavia RS.

Στην περίπτωση της Octavia RS 230 η ισχύς έχει αυξηθεί στους 230 ίππους και την μετάδοση στους εμπρός τροχούς αναλαμβάνει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (εναλλακτικά DSG-6). Η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 6,7 δλ. με την βελόνα του κοντέρ να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Το μενού “Performance Mode” είναι στάνταρ και προσφέρει τέσσερις επιλογές: Standard, Sport, Eco και Individual προσαρμόζοντας ανάλογα τον κινητήρα, το κιβώτιο DSG, την υποβοήθηση του τιμονιού, τον κλιματισμό κ.α. Επίσης, η Octavia RS 230 με το αυτόματο κιβώτιο DSG συνδυάζεται με διακόπτες αλλαγής σχέσεων (paddles) στο τιμόνι.

Η νέα ŠKODA Octavia RS 230 εφοδιάζεται με ένα προηγμένο διαφορικό στον εμπρός άξονα που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο σετ (το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο διαφορικό και στο δεξί ημιαξόνιο) και έχει τη δυνατότητα κλειδώματος του εσωτερικού τροχού στην διάρκεια στροφής.

Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της ŠKODA που υποδέχεται αυτό τον τύπο διαφορικού (VAQ) εμπνευσμένο από τους αγώνες. Έχει την δυνατότητα να στέλνει την ροπή στον ένα μπροστινό τροχό έως 100%, λειτουργώντας ως ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και περιορίζοντας την υποστροφή. Το VAQ συνεργάζεται στενά με το σύστημα ESP και όπως στην ‘νορμάλ‘ RS, έτσι και στην ŠKODA Octavia RS 230 η σπορ ανάρτηση είναι στάνταρ με χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά.

Τον αγωνιστικό χαρακτήρα της ŠKODA Octavia RS 230 τονίζει το πακέτο “Black design” με σκουρόχρωμες λεπτομέρειες, η κυψελωτή γρίλια του προφυλακτήρα, η “Xtreme” σχεδίασης ζάντες 19’’, οι τραπεζοειδούς σχήματος απολήξεις με ειδική ρύθμιση για σπορ ήχο κ.α. Στο εσωτερικό κυριαρχεί και εδώ το σπορ στοιχείο, με την μαύρη επένδυση του σαλονιού να δημιουργεί όμορφη αντίθεση με τις κόκκινες λεπτομέρειες και ραφές.

Τα μπάκετ καθίσματα έχουν ειδική σχεδίαση για να προσφέρουν κορυφαία πλευρική στήριξη, ενώ όπως και στο αμάξωμα τα λογότυπα vRS υπενθυμίζουν τον εκρηκτικό χαρακτήρα της ταχύτερης Octavia.

Βαγγέλης Γκούμας





Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top