Αποκαλύψεις από τη HONDA στη 85η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου

Ποια είναι τα νέα της μοντέλα

Αποκαλύψεις από τη HONDA στη 85η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου

Η Honda αποκάλυψε μία σειρά σημαντικών νέων οχημάτων στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015 .Σήμερα το πρωί έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα του Honda Civic Type R παραγωγής. Σχεδιασμένο και εξελιγμένο σαν ‘ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο’, θα είναι το πιο ακραίο-extreme Type R που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με ασύλληπτες επιδόσεις και συναρπαστική δυναμική συμπεριφορά θέτοντας νέα πρότυπα στην κατηγορία.

honda geneva 2.jpg

Ένας νέος δίλιτρος κινητήρας VTEC TURBO της Honda σε πρώτη παγκόσμια εμφάνιση – δυναμικό στυλ με έμφαση στη λειτουργικότητα και πρωτοποριακές, νέες τεχνολογίες πλαισίου υπόσχονται μία από τις πιο απολαυστικές και συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες ανεξαρτήτως κατηγορίας. Το Type R πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά το καλοκαίρι του 2015. Μία έκδοση παραγωγής του Honda NSX εκτίθεται επίσης στη Γενεύη αντλώντας ισχύ από ένα πρωτοποριακό υβριδικό V6 κ��νητήρα, με έμφαση στις ‘Ακριβείς Επιδόσεις’ όντας ο απόλυτος εκπρόσωπος του κύρους και των επιδόσεων Honda.

Η επόμενη γενιά του FCV (Fuel Cell Vehicle) CONCEPT της Honda παρουσιάστηκε στο Τόκιο το Νοέμβριο του 2014, και κάνει επίσης την Ευρωπαϊκή παρουσία της στην Έκθεση της Γενεύης. Το φουτουριστικό FCV CONCEPT δίνει μία πρώτη εικόνα ενός νέου οχήματος κυψελών καυσίμου για το δρόμο που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το πρώτο εξάμηνο του 2016, και μέσα στους επόμενους 12 μήνες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Στο περίπτερο της Honda εκτίθεται επίσης το Honda HR-V, έτοιμο για παραγωγή, πριν ξεκινήσουν οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις του φέτος το καλοκαίρι. Το HR-V αποτελεί μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία crossover, με δυναμικό στυλ, ευελιξία MPV, προηγμένη και απολαυστική δυναμική συμπεριφορά και επιδόσεις. Σε μορφή παραγωγής, το HR-V αποτυπώνει μία χαρακτηριστική ισορροπία, παντρεύοντας τις τολμηρές, ανάγλυφες γραμμές ενός coupé με το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό ενός στιβαρού, ανθεκτικού SUV. Μαζί με την υπόλοιπη ανανεωμένη οικογένεια οχημάτων Honda, προβάλλει την πρωτοποριακή προσέγγιση της μάρκας στις τεχνολογικές καινοτομίες. Η τρίτη γενιά Jazz θα βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα κατηγορίας Β της Honda κοινή με του HR-V – και εφοδιάζεται με ένα νέο βενζινοκινητήρα 1.3 i-VTEC της σειράς Earth Dreams Technology.

Καθώς η Honda ετοιμάζεται να αναζωπυρώσει τη συνεργασία της στη Formula 1, το μονοθέσιο 2015 McLaren-Honda Formula 1 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα του Πρωταθλήματος F1 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 15 Μαρτίου.

Bαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top