Η Abarth δίπλα στη Movistar Yamaha MotoGP

Με «ναυαρχίδα» το 695 Biposto

Η Abarth δίπλα στη Movistar Yamaha MotoGP
Η Abarth θα είναι επίσημος υποστηρικτής και επίσημος χορηγός αυτοκινήτου για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha που παίρνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP FIM.

Η διετής συμφωνία φέρνει το λογότυπο του Σκορπιού στο εμπρός μέρος των επισήμων μηχανών YZR-M1, με αναβάτες το θρυλικό Valentino Rossi και τον πολλάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo.

Η επίσημη ανακοίνωση της διετούς συνεργασίας ανακοινώθηκε στη Μαδρίτη, στην έδρα του γκρουπ Telefónica, όπου αποκαλύφθηκε η νέα εμφάνιση των YZR-M1 που θα χρησιμοποιήσουν οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2015.

Η ναυαρχίδα της χορηγίας στη Movistar Yamaha MotoGP είναι το 695 Biposto, με 190 ίππους από τον κινητήρα 1.4 T-Jet (τον πιο δυνατό που τοποθετήθηκε ποτέ σε Abarth), βάρος μόλις 997 κιλά, με αναλογία βάρους/ίππο 5,2 κιλά/ίππο (την καλύτερη στην κατηγορία) και επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5.9''.

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου στον κόσμο αυτήν τη στιγμή στην κατηγορία του, που είναι εξοπλισμένο με επιλογέα κιβωτίου με dog rings.Με ιδιαίτερη εμφάνιση, που την χαρακτηρίζουν τα χρώματα και τα μπλε και άσπρα τετράγωνα της ομάδας Movistar Yamaha MotoGP, ένα δείγμα του «μικρότερου των supercars» πρωταγωνίστησε σε μια φωτογράφηση που οργανώθηκε στο Gerno Di Lesmo πριν λίγες μέρες, παρουσία των Rossi και Lorenzo.

Η επίθεση για την κατάκτηση του τίτλου θα ξεκινήσει στο Κατάρ στις 29 Μαρτίου και θα οδηγήσει στη στέψη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη Βαλένθια στις 8 Νοεμβρίου.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top