Επέτειος παραγωγής 750000 Opel Insignia

Στην κορυφή της γκάμας η επετειακή έκδοση με 325 ίππους

Επέτειος παραγωγής 750000 Opel Insignia
Ένα νέο κεφάλαιο προστέθηκε στην επιτυχημένη ιστορία του Insignia. Σηματοδοτώντας την παραγωγή 750.000 οχημάτων της ναυαρχίδας της Opel μία ξεχωριστή έκδοση πέρασε από το εργοστάσιο συναρμολόγησης του Rüsselsheim.

Η ομάδα τελικής συναρμολόγησης με επικεφαλής τον διευθυντή του εργοστασίου Axel Scheiben ήταν παρόντες στην εορταστική είσοδο ενός Insignia OPC Sports Tourer σε αποκλειστική απόχρωση OPC arden blue. Το επετειακό αυτοκίνητο είναι το κορυφαίο μοντέλο Insignia.

Ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας 2.800 κυβ. εκ. αποδίδει 325 ίππους και στέλνει ροπή 435 Nm και στους τέσσερις τροχούς. Το station wagon επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ωρα σε 6,3 δευτερόλεπτα. Η ναυαρχίδα της Opel κατασκευάζεται αποκλειστικά στο κύριο εργοστάσιο του Rüsselsheim.

Η οικογένεια Insignia κυκλοφορεί σε πέντε εκδόσεις –hatchback, notchback, Sports Tourer station wagon, Country Tourer station wagon και OPC. Από τα πιο δημοφιλή χρώματα στην Ευρώπη είναι τα graphite black και snow white.

Στην Ελλάδα, προσφέρονται οι τρεις από τις πέντε εκδόσεις, hatchback, notchback, SportsTourer. Οι αγοραστές του Insignia μπορούν να επιλέξουν μεταξύ βενζίνης, diesel ή LPG (Liquefied Petroleum Gas) για τον κινητήρα τους. Η βασική έκδοση με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.400 κυβ. εκ. 140 ίππους, Start&Stop και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο χαμηλών τριβών ήδη διατίθεται από 20.300 Ευρώ.

Το Insignia διατίθεται τώρα με το νέο δίλιτρο high-tech diesel. Ο νέος, υπερσύγχρονος τετρακύλινδρος κινητήρας 170 ίππων από το Kaiserslautern εντυπωσιάζει με την πλούσια ισχύ, τη μειωμένη κατανάλωση, τους λιγότερους ρύπους και με τις μειωμένες εκπομπές θορύβων και κραδασμών.

Το Insignia προτίθεται να κατακτήσει και τις διεθνείς αγορές. Αργότερα μέσα στη χρονιά, το Insignia OPC sedan θα εξάγεται σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία σαν Holden Insignia VXR. Επιπλέον, μία ακόμα έκδοση Insignia θα παράγεται στο Rüsselsheim προς το τέλος της δεκαετίας, και θα πωλείται σαν νέο μοντέλο της Buick στις ΗΠΑ.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top