Το Euro NCAP αναδεικνύει τo Nissan QASHQAI

Tο ασφαλέστερο οικογενειακό αυτοκίνητο για το 2014

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών Euro NCAP, το Nissan QASHQAI είναι το ασφαλέστερο οικογενειακό αυτοκίνητο, καθώς σημείωσε περισσότερους πόντους ως προς την ασφάλεια από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που υποβλήθηκε στις σχετικές , υψηλών απαιτήσεων, δοκιμές κατά το 2014.

Κατά τη διάρκεια των μετωπικών δοκιμών πρόσκρουσης, η καμπίνα των επιβατών του νέου QASHQAI παρέμεινε στιβαρή, όπου η συμπεριφορά των ανδρείκελων εντός του οχήματος, έδειξε καλή προστασία για τα γόνατα και τα μηριαία οστά του οδηγού και του συνοδηγού.

Το ανδρείκελο του οδηγού, πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία, απολαμβάνοντας καλή προστασία σε όλες τις περιοχές του σώματος. Με το μέγιστο σκορ, βαθμολογήθηκαν και όλα τα μέρη του σώματος κατά την πλευρική πρόσκρουση, δείχνοντας ότι o επιβάτης του νέου QASHQAI, είναι καλά προστατευμένος.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά επίπεδα προστασίας και για τα παιδιά, το νέο QASHQAI θριάμβευσε επίσης και στις δοκιμές των παιδιών, ως επιβατών. Με βάση τις μετρήσεις από τα ανδρείκελα των παιδιών που χρησιμοποιούνται στις προσκρούσεις, το QASHQAI πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία, όσον αφορά την προστασία βρέφους 18 μηνών. Η επιτυχία του QASHQAI στις δοκιμές ολοκληρώθηκε με τη σχετική δοκιμή στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα του, όπου και πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία για την προστασία που παρέχεται στα πόδια των πεζών.

Ένας βασικός παράγοντας που συνετέλεσε στις κορυφαίες επιδόσεις του νέου Nissan QASHQAI στο Euro NCAP, αποτελεί το προηγμένο επίπεδο τεχνολογίας, στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει.

Οι καινοτομίες που απαρτίζουν το σύστημα με την ονομασία Nissan SafetyShield, όταν συνδυαστούν, αποτελούν ένα μοναδικό πακέτο βοηθημάτων, που όχι μόνο αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση, αλλά προσφέρουν και εξαιρετική αξία στο οδηγό και τους επιβάτες του. Το ενιαίο αυτό σύστημα, σε συνεργασία με το Around View Monitor είναι άκρως φιλικό και εύκολα προσβάσιμο στον οδηγό και τους επιβάτες του νέου Nissan QASHQAI.

Βαγγέλης Γκούμας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top