Αυτό θα είναι το νέο Skoda Superb

Με μεγαλύτερους ακόμη χώρους

Αυτό θα είναι το νέο Skoda Superb
Tο νέο Superb υιοθέτησε τις σχεδιαστικές γραμμές του πρωτότυπου Skoda Vision C ,θα «πατάει» στην πολυχρηστική πλατφόρμα MQB του ομίλου VW και θα είναι μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις από το υπάρχον, σκοπεύοντας φυσικά και στους μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Στην «καρδιά» του θα τοποθετηθούν οι νέοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που εφοδιάζουν το Golf και Passat με κυβισμό από 1,4 έως και 2.0 λίτρα και απόδοσης από 120 άλογα .

Στο νέο Superb θα μπει και ο ολοκαίνουριος 2.0 biturbo diesel κινητήρας με απόδοση 240 άλογα και 500 Nm ροπής ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη (DSG), ενώ θα υπάρχουν δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις .

Ακόμη αναμένεται να υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα είναι και η πρώτη στην εταιρεία, με τεχνολογία του Passat GTE με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας συνδυαστικά ισχύ 218 άλογα με αυτονομία έως και 50 χλμ. μετά από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 1.6 TDI Greenline με όριο εκπομπών CO2 στα 96 γρμ./χλμ. Η παγκόσμια πρώτη θα γίνει στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top