Η επιστροφή του θρύλου Suzuki Vitara

Γνωρίστε τα πρώτα στοιχεία

Η επιστροφή του θρύλου  Suzuki Vitara
Περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα μετά την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου, η κληρονομιά του Vitara ενσωματώνεται σε μία φρέσκια SUV (sport-utility-vehicle) έκδοση.

Το νέο Vitara παίρνει κίνηση από τον κινητήρα βενζίνης M16 χωρητικότητας 1,6 λίτρων με 120 ίππους/6000 σ.α.λ. με ροπή 156 Nm / 4.400 σ.α.λ. και τον πετρελαιοκινητήρα D16AA, επίσης 1,6 λίτρων με 120 ίππους στις 3750 σ.α.λ. και ροπή 320 Nm / 1.750 σ.α.λ.

Ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων διατίθεται με τον κινητήρα βενζίνης και ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων με τον κινητήρα πετρελαίου. Ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων (διαθέσιμο το β’ εξάμηνο του 2015) προσφέρεται επίσης με τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα, με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας χρησιμοποιώντας τα paddles στο τιμόνι.

Για την δικίνητη έκδοση με τον βενζινοκινητήρα και το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, οι εκπομπές ρύπων CO2 φτάνουν τα 123 γρμ./χλμ., ενώ για την δικίνητη έκδοση με τον βενζινοκινητήρα και το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο τα 127 γρμ./χλμ..

Το τετρακίνητο Vitara με σύστημα ALLGRIP εκπέμπει 130 γρμ./χλμ. CO2 με το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και 131 γρμ./χλμ. με το 6τάχυτο αυτόματο. Το νέο Vitara έχει εξίσου εντυπωσιακά χαμηλές εκπομπές CO2 και με τον κινητήρα πετρελαίου (106 γρμ./χλμ) για τη δικί��ητη έκδοση με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 111 γρμ./χλμ. για την τετρακίνητη). Στην οικονομία καυσίμου συμβάλλει το Auto Stop Start.

Επιπλέον, το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP με τις τέσσερις επιλογές λειτουργίας Auto, Sport, Snow, Lock που διαθέτει δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει τη λειτουργία που ταιριάζει περισσότερο στο οδόστρωμα στο οποίο κινείται, εξασφαλίζοντας εξαιρετική εντός και εκτός δρόμου απόδοση.

Το "πακέτο" που προσφέρει το νέο Vitara ως SUV, περιλαμβάνει ελάχιστη απόσταση από το έδαφος της τάξης των 185χλστ. με μεγάλα, 215/55 R17 ελαστικά. Επιπλέον, οι 18,2° γωνία προσέγγισης και 28,2° γωνία διαφυγής, επιτρέπουν στον οδηγό να χειριστεί ευκολότερα την κίνηση του οχήματος σε επιφάνειες με έντονες αυλακώσεις ή στρωμένες με χιόνι.

Το ηχοσύστημα του νέου Vitara διαθέτει μια πολυλειτουργική οθόνη αφής 7 ιντσών, που επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό, ακόμα και αν ο χρήστης φοράει γάντια.

Το ολοκαίνουριο Vitara θα μπει στην παραγωγή στο εργοστάσιο Magyar Suzuki στην Ουγγαρία στις αρχές του 2015 και στη συνέχεια θα κάνει το ντεμπούτο του στις αγορές της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα εξαχθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελώντας το παγκόσμιο κόμπακτ SUV της Suzuki.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top