Διάκριση για το σύστημα προειδοποίησης πλαϊνού τυφλού σημείου της Opel

Ένα σημαντικό βραβείο για ένα χαρακτηριστικό που σώζει ζωές

Διάκριση για το σύστημα προειδοποίησης πλαϊνού τυφλού σημείου της Opel
Το Euro NCAP Advanced Reward που βραβεύει τεχνολογίες προηγμένης ασφάλειας απονέμεται στην Opel. Υποψήφιοι για το βραβείο είναι κατασκευαστές αυτοκινήτων που προσφέρουν νέες τεχνολογίες, οι οποίες - επιστημονικά αποδεδειγμένα - παρέχουν πλεονεκτήματα ασφάλειας για τους καταναλωτές και την κοινωνία.

Οι μηχανικοί της Opel εξέλιξαν το σύστημα προειδοποίησης πλαϊνού τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) με σκοπό να προειδοποιεί τους οδηγούς για ‘κρυμμένους’ κινδύνους. Στις αλλαγές λωρίδων κυκλοφορίας, στις προσπεράσεις ή ακόμα και σε μία στροφή, οι άλλες χρήστες των δρόμων μπορεί να εξαφανίζονται στο τυφλό σημείο. Είναι μία αιτία πρόκλησης ατυχήματος στην Ευρώπη, ευθύνεται για το 10% όλων των σοβαρών ατυχημάτων και το 5% των θανάτων από τροχαίο ατύχημα.

Το ηλεκτρονικό μάτι του SBSA ήδη προστατεύει τα ADAM, Corsa, Astra, Cascada και Zafira Tourer ανιχνεύοντας την κυκλοφορία στο πλάι του αυτοκινήτου μέσω τεσσάρων αισθητήρων υπερήχων. Τεχνολογία ραντάρ χρησιμοποιείται στο Insignia. Αυτή σαρώνει μεγάλες περιοχές γύρω από το όχημα. Εάν οι ‘ηλεκτρονικοί φύλακες’ εντοπίσουν ένα αντικείμενο σε τροχιά σύγκρουσης, μία πορτοκαλί οπτική προειδοποίηση εμφανίζεται στο σχετικό εξωτερικό καθρέπτη. Η ένταση φωτισμού των λυχνιών LED είναι υψηλή και η προειδοποίηση είναι ευδιάκριτη ακόμα και στον ήλιο.

Το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) λειτουργεί με ταχύτητες από 10 χλμ./ωρα έως 140 χλμ./ώρα και διατίθεται προαιρετικά με όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα. Σε πρόσφατη έρευνα, οι ιδιοκτήτες του Opel Insignia δήλωσαν ικανοποιημένοι με το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) με το 97,2% από αυτούς να μην έχει απενεργοποιήσει ποτέ το σύστημα, το 87% να δηλώνει απόλυτα πεπεισμένο για τη λειτουργικότητά του και το 82% να διαβεβαιώνει ότι θα παράγγελνε και πάλι τους ‘ηλεκτρονικούς φύλακες’ αγοράζοντας ένα νέο αυτοκίνητο.

Βαγγέλης Γκούμας



Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top