«Πεντάστερη» η νέα ŠKODA Fabia

Κορυφαία ασφάλεια και με την βούλα

Η νέα ŠKODA Fabia διακρίθηκε στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP με την ανώτατη αξιολόγηση, με 5 αστέρια. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα επικυρώνουν τις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας που προσφέρει το νέο μοντέλο της ŠKODA το οποίο θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2015.

Η αξιολόγηση του Euro NCAP βασίζεται στα αποτελέσματα των δοκιμών σχετικά με την προστασία ενηλίκων και παιδιών, στην π��οστασία πεζών και στην αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας. Σχετικά με την προστασία παιδιών ηλικίας 18 μηνών η νέα ŠKODA Fabia πέτυχε το μέγιστο σκορ, και για την προστασία παιδιών ηλικίας 3 ετών σημείωσε εξίσου κορυφαία βαθμολογία.

Το μπροστινό σύστημα προειδοποίησης κινδύνου (Front Assistant), σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (Emergency Braking Function) προσφέρονται για πρώτη φορά στη νέα ŠKODA Fabia. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα κίνησης (ραντάρ) που υπολογίζει συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Όταν η απόσταση μειωθεί υπερβολικά, το σύστημα επεμβαίνει αυτόματα, αρχικά προειδοποιώντας τον οδηγό μέχρι και την εκτέλεση αυτόνομου φρεναρίσματος.

Ένα ακόμη σύστημα που κάνει ντεμπούτο στη νέα ŠKODA Fabia είναι το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων (Multi-Collision brake), το οποίο αποτελεί μέρος του ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας (Electronic Stability Control ή ESC) που τοποθετείται από την βασική έκδοση. Επεμβαίνει αυτόματα στα φρένα όταν ανιχνεύσει μία βασική επαφή ή σύγκρουση, ακόμη και αν ο οδηγός δεν έχει προλάβει να φρενάρει.

Για πρώτη φορά ακόμη τοποθετείται στη νέα ŠKODA Fabia το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης (Driver Activity Assistant) που ανιχνεύει αποκλίσεις από την κανονική συμπεριφορά του οδηγού. Στην μακροσκελή λίστα με τα συστήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβάνονται ο περιοριστής ταχύτητας (Speedlimiter), το σύστημα συγκράτησης σε ανηφόρα (Hill-Hold Control) και το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.

Βαγγέλης ΓκούμαςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top