H Volvo δίνει 1300 θέσεις εργασίας στην Τορσλάντα

Γιατί «τρέχει» στις πωλήσεις

H Volvo δίνει 1300 θέσεις εργασίας στην Τορσλάντα
Η Volvo Cars προσθέτει μία επιπλέον βάρδια εργασίας στο εργοστάσιό της στην Τορσλάντα, βόρεια του Γκέτεμποργκ. Η τρίτη βάρδια στο εργοστάσιο της Τορσλάντα, πρακτικά σημαίνει δημιουργία 1300 νέων θέσεων εργασίας.

Έρχεται μάλιστα να συμπληρώσει τα εγκαίν��α πριν λίγες μόλις εβδομάδες, μιας ολοκαίνουριας πτέρυγας κατασκευής αμαξωμάτων (body shop) στην Τορσλάντα, που ανεβάζει την ετήσια παραγωγικότητα του συγκεκριμένου εργοστασίου στα 300.000 αυτοκίνητα.

Η ενέργεια αυτή κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να καλυφθεί η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα μοντέλα της εταιρείας. Η προσθήκη αυτή θα υλοποιηθεί παράλληλα με την έναρξη παραγωγής του νέου XC90, καθώς το ενδιαφέρον του κοινού για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ήδη πολύ μεγάλο, προοιωνίζοντας μία σημαντική εμπορική επιτυχία.

Το XC90 αποτελεί το πρώτο μοντέλο που παρουσιάζει η Volvo με τις δυνατότητες που της προσφέρει η νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) στην κατασκευή των οχημάτων και που θα αποτελέσει τη βάση για μια ολόκληρη γκάμα νέων μοντέλων στο άμεσο μέλλον.

Η SPA, μαζί με την επέκταση του εργοστασίου της Τορσλάντα, αποτελούν κομμάτι της επένδυσης ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες τεχνολογίες και εγκαταστάσεις, την οποία ξεκίνησε να υλοποιεί η σουηδική μάρκα το 2014.

Οι πωλήσεις της Volvo γνωρίζουν αύξηση 9,2% τους πρώτους εννέα μήνες του 2014, με πρόβλεψη να κλείσει η χρονιά στα 470000 αυτοκίνητα. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει μία αύξηση περίπου 10% σε σχέση με το 2013 και θα αποτελέσει ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo Cars.

Το λανσάρισμα του νέου XC90 το 2015, αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη Volvo, με το εργοστάσιο στην Τορσλάντα να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στην προσπάθεια ικανοποίησης της αναμενόμενης αυξημένης ζήτησης.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top