Η διάκριση στο 11Ο CONCOURS D’ELEGANCE της ΦΙΛΠΑ

Με το Βρετανικό ELVA MKII TOY 1957

Tην 1η θέση στην κατηγορία του έλαβε το ELVA MKII του Ελληνικού Μουσείο Αυτοκινήτου στο 11ο Concours d’Elegance που διοργάνωσε, για ακόμα μια φορά, με μεγάλη επιτυ��ία η ΦΙΛΠΑ την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Στη φετινή διοργάνωση σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών με τα οχήματα να ξεπερνούν τα 140, ��εγονός που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του κόσμου για το κλασσικό αυτοκίνητο, ενώ η παρουσία του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το Βρετανικό ELVA MKII του 1957 είναι ένα σπάνιο αγωνιστικό αυτοκίνητο με σωληνωτό σασί σε μορφή χωροδικτυώματος και αλουμινένιο αμάξωμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τον πανάλαφρο κινητήρα του, τύπου COVENTRY CLIMAX, την ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και De Dion πίσω, συντέλεσαν στο να διακριθεί στους σημαντικότερους αγώνες της εποχής του και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Από τα 25 ELVA ΜΚΙΙ που κατασκευάστηκαν, σήμερα σώζονται μόνο τα 12.

Το συγκεκριμένο του Ελληνικού Μουσείο Αυτοκινήτου θα έχουν τη δυνατότητα να το θαυμάσουν οι λάτρεις του αυτοκινήτου στην επόμενη θεματική έκθεση του Μουσείου που ετοιμάζεται, αμιγώς με αγωνιστικά οχήματα.

Βαγγέλης Γκούμας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top