Τι ξεχωριστό είχε η Renault στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι

Πρωτότυπα και μοντέλα παραγωγής

Η Renault στο Σαλόνι του Παρισιού παρουσίασε το «EOLAB Concept», το concept-car που προέρχεται από το ερευνητικό πρωτότυπο EOLAB, που εξερευνά νέους τρόπους επίτευξης ιδιαίτερα χαμη��ών καταναλώσεων.

Με 1 λ./100χλμ. που αντιστοιχούν σε 22gr. εκπομπών CO₂/χλμ. σε μικτό κύκλο, το πρωτότυπο EOLAB απαντά σε μια διπλή πρόκληση: αυτή της γαλλικής κυβέρνησης που στοχεύει στην κατασκευή, μέχρι το 2020, ενός οχήματος που να καταναλώνει λιγότερο από 2λ. στα 100 χλμ. και αυτή της Renault που στοχεύει στο να καταστήσει την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση προσβάσιμη στο ευρύ κοινό στο άμεσο μέλλον.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Renault βρίσκονται όμως κυρίως στους δρόμους. Όπως στο Παρίσι, όπου σε μόλις μερικά χρόνια το αυτοκινητιστικό περιβάλλον της πόλης άλλαξε μορφή, στο πλαίσιο του πάγιου στόχου να γίνει η πόλη ακόμη πιο ευχάριστη.

Το σύστημα συλλογικής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων Autolib’ έκανε την εμφάνισή του, και σήμερα μετρά πάνω από 500 σταθμούς στην πρωτεύουσα όπου τα αυτοκίνητα ZOE, Kangoo Z.E. ή Twizy μπορούν να σταθμεύουν και να επαναφορτίζονται.

Το ZOE, το στολίδι της γκάμας Ζ.Ε. (Zero Emission: Αυτοκίνητα με Μηδενικούς Ρύπους) της Renault, συμμετέχει στη ζωή του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού 2014.Κατά τις ημέρες των Συνεντεύξεων Τύπου, δώδεκα ZOE χρησιμοποιούνται ως οχήματα μεταφοράς μεταξύ των περιπτέρων του σαλονιού.

Κατά τις ημέρες των συνεντεύξεων τύπου και του κοινού, έξι ZOE διατίθενται ελεύθερα προς δοκιμή μαζί με δύο Kangoo μηδενικών ρύπων και δύο Twizy στους διαδρόμους της αίθουσας Energies (περίπτερο 2.1). Έτσι, τα ηλεκτρικά οχήματα Renault θα υποδεχτούν περίπου 3.000 επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν την απαράμιλλη οδηγική απόλαυση που ��ροσφέρουν.

Βαγγέλης ΓκούμαςΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top