Τι είχαν στο μυαλό τους οι σχεδιαστές της νέας Ford Mustang

Από το πρώτο σχέδιο στην παραγωγή

Μέχρι το καλοκαίρι του 2012 – όπως συνέβη και με όλες τις ��ροηγούμενες γενιές – το βασικό στούντιο στο Dearborn, Michigan, ορίστηκε επικεφαλής εξέλιξης της Mustang σε μοντέλο παραγωγής.

Σχεδιαστές, γλύπτες και ψηφιακοί μοντελιστές αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες στη βελτίωση των γραμμών και επιφανειών που συνθέτουν το τρισδιάστατο προφίλ του αμαξώματος, τις δυναμικές καμπύλες και το μακρύ ανάγλυφο καπό με ένα ρύγχος ελαφρώς κεκλιμένο προς τα εμπρός – στοιχεία τα οποία χαρίζουν στη 2015 Mustang μοναδική εμφάνιση και προσωπικότητα. Λεπτομέρειες όπως το σχήμα και η διάσταση της μάσκας και των προβολέων βελτιώθηκαν και το πίσω μετατρόχιο έγινε φαρδύτερο κατά 70 χλστ. προδίδοντας ακόμα πιο επιθετικό στήσιμο.

2015-ford-mustang_ 2.jpg

Η κατάργηση των εξοχών των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων και η χρήση ενιαίων κρυστάλλινων επιφανειών παραθύρων με τις κολόνες Β κρυμμένες πίσω από τα φινιστρίνια συμβάλλουν στο πιο μοντέρνο σχήμα της Mustang. Οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν επίσης τη σύγχρονη τεχνολογία φώτων και στα δύο άκρα του αυτοκινήτου. Πλάγια φώτα LED φωτίζουν ομοιόμορφα τις τρεις πίσω κάθετες μπάρες σε σχήμα λεπίδας.

Λυχνίες LED χρησιμοποιούνται στα τρία «βράγχια» στο εσωτερικό των ��ροβολέων xenon, παραπέμποντας στα «βράγχια» προβολέων της πρώτης Mustang του1965.Στο εσωτερικό, η ομάδα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις σχέσεις των διαφόρων στοιχείων ώστε να επιτυγχάνεται βέλτιστη εφαρμογή και φινίρισμα. Το τελικό θέμα είναι εμπνευσμένο από φτερό αεροπλάνου από το οποίο αναδεικνύεται ένα διπλό φρύδι.

Όλα τα όργανα, ενδείξεις, διακόπτες δύο θέσεων και λοιπά σχεδιαστικά στοιχεία είναι τοποθετημένα στο φτερό. Τα πάντα είναι εργονομικά τοποθετημένα, όπως στο cockpit αεροπλάνου. Οι διακόπτες είναι ένα αξιοσημείωτο στοιχείο στη μοντέρνα κεντρική κονσόλα.

Σε όλη την πορεία εξέλιξης, το σχήμα της νέας Mustang υποβλήθηκε σε διπλάσιες δοκιμές αεροδυναμικής σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Για ένα σχεδιαστή αυτοκινήτων η ευκαιρία να εργαστεί σε ένα εμβληματικό αυτοκίνητο όπως η Ford Mustang είναι πάντα συναρπαστική. Όταν αυτό γίνεται για την 50ή επέτειο του διάσημου μοντέλου υψηλών επιδόσεων της Ford τότε είναι ευκαιρία ζωής. Η έκδοση cabrio είναι σαφέστατα μέλος της ίδιας προϊοντικής οικογένειας με το fastback, αλλά μεγάλο τμήμα του αμαξώματος είναι αποκλειστικότητα του ανοιχτού μοντέλου. Η τελική σχεδίαση παραγωγής της νέας, έκτης γενιάς Ford Mustang αποκαλύφθηκε στο κοινό στις 5 Δεκεμβρίου, 2013 και θα διατίθεται στις ΗΠΑ φέτος το φθινόπωρο.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top