Υπερτροφοδοτούμενος «πύραυλος τσέπης» της Opel

Ντεμπούτο στο Παρίσι για το ADAM S

Υπερτροφοδοτούμενος «πύραυλος τσέπης» της Opel
Η νέα σπορ έκδοση της οικογένειας ADAM ονομάζεται ADAM S και σηματοδοτεί την κορυφή της συναρπαστικής γκάμας του μοντέλου. Με ισχύ 150 ίππους και άμεσα διαθέσιμη ροπή 220 Nm, η ειδική νέα έκδοση του 1.4 Turbo ECOTEC του ADAM S προσφέρει 50% περισσότερη ιπποδύναμη και 70% περισσότερη ροπή από την αντίστοιχη ατμοσφαιρική μονάδα των 1.400 κυβ. εκ.

Σε συνδυασμό με εξατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας εντυπωσιάσει με την εξαιρετική απόκριση και μία καμπύλη ροπής που ταιριάζει στο σπορ οδηγικό στυλ, κάνοντας πανεύκολη την οδήγηση σε δρόμους με στροφές.

Το ADAM S επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ. σε 8,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 200 χλμ./ώρα. Ο 1.4 Turbo του ADAM S εφοδιάζεται με τεχνολογία Start/Stop ,έχει μέση κατανάλωση 6,4 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ και ήδη πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6 .

Τα μεγάλα φρένα OPC S, προσαρμοσμένα στις διαστάσεις των τροχών, διασφαλίζουν άριστα χαρακτηριστικά πέδησης. Οι 18άρες ζάντες με σχέδιο προπέλας εφοδιάζονται με ελαστικά 225/35 R 18 και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων είναι ορατές.

Εναλλακτικά, διατίθενται 17άρες ζάντες. Επιπλέον, το ADAM S διαθέτει φώτα ημέρας και πίσω φώτα LED, ηλεκτρονικό έλεγχο κλιματισμού και το βραβευμένο, προηγμένο σύστημα IntelliLink που παρέχει προηγμένη συνδεσιμότητα και εφαρμογές.

Το νέο μοντέλο θα παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά του στο „Mondial de l’Automobile 2014“ στο Παρίσι, θα διατίθεται για παραγγελίες από το Νοέμβριο ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2015.

Βαγγέλης Γκούμας






Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top