Παγκόσμια Πρεμιέρα του Opel Corsa στο Παρίσι

Με νέο «τουρμπάτο» τρικύλινδρο χιλιάρη κινητήρα

Παγκόσμια Πρεμιέρα του Opel Corsa στο Παρίσι
Tο best seller της Opel κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο “Mondial de l’Automobile 2014” στο Παρίσι από τις 4 – 19 Οκτωβρίου) .Υψηλή ποιότητα, συμπαγείς διαστάσεις, προηγμένη τεχνολογία: Με μήκος μόλις 4,02 μέτρα , το νέο Corsa προσφέρει οδηγική απόλαυση.

Τη διαφορά κάτω από το καπό του Corsa E κάνει ο νέος αθόρυβος τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, που εντάσσεται στη στρατηγική επέλαση κινητήρων της μάρκας. διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος αποδίδοντας 90 ίππων και 115 ίππων.

Και οι δύο χαρακτηρίζονται από εξαιρετική απόκριση και ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές, παράγοντας 170 Nm από τις 1.800 σ.α.λ.. Αυτό είναι εμφανές στην επιτάχυνση από 80 - 120 χλμ./ώρα ,ένα κρίσιμο εύρος ταχυτήτων για προσπεράσεις, όπου αυτή η συμπαγής μονάδα, παρά το μέγεθός της, αποδίδει υψηλή ροπή από χαμηλές στροφές. Το Corsa με 115 ίππους ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,3 δευτερόλεπτα . Εφοδιάζεται στάνταρ με τεχνολογία Start/Stop προσφέρει επίσης εξαιρετική οικονομία: η τρίθυρη έκδοση 90 hp καταναλώνει μόλις 4,3 λίτρα βενζίνης / 100 χλμ. στο μικτό κύκλο.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Corsa επεκτείνεται με τη προσθήκη ενός νέου 1.4 turbo 100 ίππων με μέγιστη ροπή 200 Nm, και τους πιο εξελιγμένους ατμοσφαιρικούς κινητήρας 1.2 και 1.4λίτρων προδιαγραφών Euro 6 που αποδίδουν 70 ίππους και 90 ίππους.

Επιπλέον συνεχίζουν πλήρως ανανεωμένοι, πιο πολιτισμένοι και προδιαγραφών Euro 6 οι 1.3 CDTI με 75 ίππους και 85 ίππους Υπερσυμπιεστές νέας γενιάς διασφαλίζουν ομαλή οδήγηση και επιτάχυνση στις χαμηλές στροφές με ελάχιστες εκπομπές θορύβων. Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται στάνταρ με τεχνολογία Start/Stop. Στο λανσάρισμα, η πιο οικονομική έκδοση Corsa – με 95 ίππους με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop – εκπέμπει μόλις 89 γρμ./χλμ.CO2 και καταναλώνει 3,2 λίτρα / 100 χλμ

Με το λανσάρισμα του νέου Corsa, η Opel προσφέρει επίσης τη νεότερη γενιά εξατάχυτου αυτόματ��υ κιβωτίου καθώς και το νέο Easytronic 3.0 που προσφέρει βελτιωμένη, πιο ομαλή απόκριση - ο τέλειος και πλέον προσιτός συνδυασμός της άνεσης ενός αυτόματου με την απόδοση του μηχανικού κιβωτίου.

Με το νέο Easytronic 3.0 στην έκδοση Corsa 1.4 ecoFLEX 90 ίππους, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί στα 4,7 λίτρα / 100 χλμ.στο μικτό κύκλο, που μεταφράζεται σε εκπομπές CO2 110 γρμ./χλμ. Η τεχνολογία Start/Stop είναι στάνταρ.

Στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται: συνδεσιμότητα IntelliLink και συστήματα υποστήριξης για κορυφαία ασφάλεια.Μέσα σε 32 χρόνια και τέσσερις γενιές, σχεδόν 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, 155.000 από αυτά μόνο στην Ελλάδα.

Βαγγέλης Γκούμας


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top