H πιο σύγχρονη πίστα δοκιμών στον κόσμο ανήκει στη Volvo

Για να μην υπάρχει κανένας σοβαρός τραυματισμός

H πιο σύγχρονη πίστα δοκιμών στον κόσμο ανήκει στη Volvo
Η Volvo Cars εγκαινιάζει την AstaZero (Active Safety Test Area περιοχή δοκιμών ενεργητικής ασφάλειας), την πρώτη στον κόσμο πίστα δοκιμών πλήρους κλίμακας που προσφέρεται και για δοκιμές των μελλοντικών συστημάτων ασφάλειας.

Το Zero (μηδέν, στα αγγλικά) να υποδηλώνει το σαφή στόχο της εταιρείας για μηδενικές απώλειες από τροχαία ατυχήματα. Η ολοκλήρωση της πίστας φέρνει την εταιρεία ένα βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου της που έχει τον κωδικό Vision 2020.

Σύμφωνα με αυτόν, μέχρι το 2020 η Volvo θα έχει επιτύχει να μην υπάρχει θανάσιμος ή σοβαρός τραυματισμός οποιουδήποτε επιβαίνει σε ένα καινούργιο μοντέλο Volvo και εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα. Προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας θα είναι το κεντρικό αντικείμενο της πίστας δοκιμών AstaZero, που βρίσκεται κοντά στα κεντρικά γραφεία της Volvo Cars, στο Γκέτεμποργκ.

Καλύπτει συνολική έκταση 2.000.000 τ.μ. με ασφαλτοστρωμένη επιφάνεια 250.000 τ.μ. Η πίστα περιβάλλεται από μια λεωφόρο μήκους 5,7 χιλιομέτρων, η οποία συνδέεται με ένα αστικό σύστημα τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων 40 επί 25 μέτρων.

Διαθέτει επίσης μια περιοχή υψηλών ταχυτήτων, η οποία ��ποτελείται από έναν κύκλο διαμέτρου 240 μέτρων, με «προσθήκες» που ενώνονται σε έναν δρόμο πολλαπλών λωρίδων κυκλοφορίας, μήκους 700 μέτρων. Αντίθετα με τις περισσότερες πίστες δοκιμών, που οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες, η AstaZero δίνει τη δυνατότητα προσομοίωσης κάθε είδους πραγματικών κυκλοφοριακών συνθηκών.

Βαγγέλης Γκούμας





Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top