ΔΕΙΤΕ τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες Mazda

Πού θα απευθύνονται για service και ανταλλακτικά

ΔΕΙΤΕ τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες Mazda

​Αίτηση για πτώχευση έκανε η ελληνική αντιπροσωπεία της Mazda, όπως έγραψε ήδη το star.gr, προκαλώντας σάλο στην αγορά τοιυ αυτοκινήτου. Σε ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star δίνονται απαντήσεις σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Mazda που αγωνιούν για τις εγγυήσεις των οχημάτων τους και την επάρκεια των ανταλλακτικών.

Η οικονομική κρίση, οι πτώσεις των πωλήσεων και η έλλειψη ρευστότητας ήταν αρκετές για μπει ουσιαστικό λουκέτο στη εταιρεία ΕΛΜΑ, που αποτελεί τον επίσημο και αποκλειστικό εισαγωγέα και διανομέα του ε��γοστασίου Mazda στην Ελλάδα από το 1982.

Ο κύριος Μιχάλης Κορτέσης, που διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, μίλησε στο Star για την περιπέτεια της εταιρείας του: «την Δευτέρα κατετέθη η αίτηση πτώχευσης και η προσωπική μου πεποίθηση, μετά την πολύχρονη συνεργασία με την Mazda είναι ότι η Mazda Ευρώπης θα καλύψει τις ανάγκες των πελατών της. Το δίκτυο της Mazda συνεχίζει να λειτουργεί απροβλημάτιστα και να καλύπτει με το στοκ τις τρέχουσες ανάγκες των πελατών της».

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκίνητων Mazda αγωνιούν για την τύχη των οχημάτων τους, την εγγύηση, το service και τα ανταλλακτικά. «Εμείς καλύπτουμε κανονικά τους πελάτες μας, δεν τους αφήνουμε εκτεθειμένους», δήλωσε αντιπρόσωπος της εταιρείας.

Η τακτική που ακολουθούσαν επίσημοι αντιπρόσωποι τον τελευταίο καιρό που υπήρχαν τα οικονομικά προβλήματα στην ελληνική Mazda ήταν να παραγγέλνουν μόνοι τους ανταλλακτικά από την ευρωπαϊκή. «Οι παραγγελίες γίνονται κατευθείαν στο εργοστάσιο, η παραλαβή γίνεται στους χώρους τους δικούς μας και, έτσι, η διανομή δεν έχει κανένα πρόβλημα».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η Μazda Europe θα καλύψει εγγυήσεις και ανταλλακτικά των αυτοκινήτων της εταιρείας στην Ελλάδα, την στιγμή που περιμένουν να δουν ποιός θα την αντιπροσωπεύσει επίσημα.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top