Τα Nissan QASHQAI στην υπηρεσία του λιμενικού

65 περιπολικά τετρακίνητα diesel 1,6 λίτρων

Στην άμεση ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με εξήντα πέντε περιπολικά οχήματα της νέας γενιάς QASHQAI, προχώρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπογράφοντας προ μηνών σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, Nissan -Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Τα συγκεκριμένα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων dCi, διαθέτουν τετρακίνηση και αναμένεται να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό, στην ανανέωση του στόλου των χερσαίων μέσων του λιμενικού σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατ΄ επέκταση στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του.

Η προμήθεια προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής. Η συγκεκριμένη αγορά των εξήντα πέντε (65) περιπολικών QASHQAI, συγχρηματοδοτείται κατά 95% από το Ευρωπαϊκό ταμείο εξωτερικών συνόρων και κατά 5% από εθνικούς πόρους.

Στην τελετή παραλαβής των πρώτων οχημάτων, παρέστη σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και η ανώτατη ηγεσία του λιμενικού σώματος. Από την πλευρά της Nissan -Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, παρέστη ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κος Τάκης Θεοχαράκης.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top