Μπορεί να έχετε ακούσει ξανά για τη μέθοδο PRP, μια εντελώς φυσική θεραπεία που αναζωογονεί τα κύτταρα του προσώπου, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει φρέσκια και λαμπερή, αλλά παράλληλα είναι πολύ δημοφιλής μέθοδος κατά της τριχόπτωσης της κεφαλής! Κι αυτό γιατί… το βασικό συστατικό αυτής είναι το ίδιο μας το αίμα!

Η δερματολόγος - αφροδισιολόγος - στρατιωτικός ιατρός Θεώνη Ματούλα εξηγεί στο star.gr όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μέθοδο PRP που είναι γνωστή και ως «Vampire Facelift» ή «Red Carpet» τη θεραπεία προσώπου που επιλέγουν πολλοί σταρ.

Απόλυτα ασφαλής – Χωρίς κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων

«Πρόκειται για μια αυτόλογη βιολογική θεραπεία ανανέωσης, γιατί χρησιμοποιείται ως υλικό το ίδιο το αίμα του ασθενούς. Γι’ αυτό το λόγο συνιστά απόλυτα ασφαλή θεραπεία αντιγήρανσης  χωρίς κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων» εξηγεί η ειδικός.

Πώς γίνεται η διαδικασία

«Με μία απλή αιμοληψία λαμβάνουμε αίμα από τον ασθενή, το οποίο με ειδική επεξεργασία - φυγοκέντρηση διαχωρίζεται στα συστατικά του και απομονώνουμε το πλάσμα, που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Κατόπιν γίνεται έγχυση του πλάσματος στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ ή στα χέρια είτε με τη μέθοδο της κλασικής μεσοθεραπείας με τη χρήση βελονών είτε με στυλό μεσοθεραπείας» περιγράφει η Dr.Θεώνη Ματούλα και υπογραμμίζει:

«Η ανωτέρω διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Ουσιαστικά, η διαδικασία περιλαμβάνει την έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια στο δέρμα, τα οποία στη συνέχεια απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες, που είναι υπεύθυνοι για την επούλωση και την αναγέννηση των ιστών».

Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η μέθοδος PRP

- Για τη διόρθωση ρυτίδων σε σημεία όπως το πόδι της χήνας, ρινοπαρειακές ρυτίδες

- Για βελτίωση μαύρων κύκλων, χαλάρωσης σε ζυγωματικά

- Για διόρθωση ουλών ακμής

- Για ενυδάτωση του δέρματος

- Πρόληψη, αντιγήρανση

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Αναλόγως τις ανάγκες του ασθενή συνήθως χρειάζονται 1 έως 2 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3- 6 μηνών. Τα αποτελέσματα διαρκούν από 6 -9 μήνες.

PRP στα μαλλιά

Το μεγάλο πρόβλημα των ανδρών αυτό της τριχόπτωσης στην κεφαλή φαίνεται πως πια… έχει τη λύση του.

«Η μέθοδος PRP εφαρμόζεται με επιτυχία και στο τριχωτό της κεφαλής για τριχόπτωση και ανδρογενετική αλωπεκία» σημειώνει η δερματολόγος και εξηγεί:

«Οι ενέσεις γίνονται στην περιοχή του τριχωτού που μας ενδιαφέρει (το οποίο κυρίως πάσχει), προκειμένου να επιτευχθεί η διέγερση της λειτουργίας των τριχοθυλακίων».

Όπως αναφέρει η Dr. Θεώνη Ματούλα «τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά», υπογραμμίζοντας ότι «απαιτούνται συνήθως περισσότερες συνεδρίες ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού».

Όσο για το αποτέλεσμα «περίπου τρεις μήνες αργότερα παρατηρούμε μία αύξηση του αριθμού των τριχών αλλά και αύξηση όσον αφορά τον όγκο και το μήκος της τρίχας» καταλήγει η ίδια.

της Σοφίας Βάγκα

email: svagka@star.gr