Στο Star μιλά ο Έλληνας γιατρός που ανακάλυψε επαναστατικό τεστ ανίχνευσης οχτώ ειδών καρκίνου σε αρχικά στάδια

Ελπιδοφόρα μέθοδος για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Τα βλέμματα όλης της επιστημονικής κοινότητας είναι στραμμένα στο νέο επαναστατικό τεστ αίματος που ανιχνεύει τα πρώιμα στάδια καρκίνου που ανακάλυψε  Έλληνας ερευνητής στη Βαλτιμόρη.

Ο καθηγητής παθολογίας - ογκολογίας Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε στο Star για τα νέα του σχέδια πάνω σε αυτό το επαναστατικό τεστ.

Είναι ό,τι πιο πρωτοποριακό έχουμε δει μέχρι σήμερα στην ανίχνευση του καρκίνου. Ο Έλληνας καθηγητής παθολογίας - ογκολογίας Νικόλας Παπαδόπουλος ανακάλυψε ένα τεστ αίματος, το οποίο θα ανιχνεύει όλες τις μορφές καρκίνου από τις οποίες μπορεί να προσβληθεί κάνεις σε πρώιμα στάδια. Το τεστ είναι απλό και γίνεται με τη λήψη αίματος και θα μπορεί να γίνεται ακόμα και σε όσους δεν έχουν κληρονομική προδιάθεση.

Ασθενείς με διαγνωσμένους μη μεταστατικούς καρκίνους των ωοθηκών, του ήπατος, του στομάχου, του παγκρέατος του οισοφάγου , του παχέος εντέρου, των πνευμόνων και του μαστού έκαναν αυτό το επαναστατικό τεστ το οποίο ανίχνευσε το 70% αυτών των καρκίνων με σημαντικά ποσοστά επιτυχίας .Οι Έλληνες γιατροί και γενετιστές περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα του τεστ καθώς δίνει ελπίδα σε όσους έχουν προδιάθεση να νοσήσουν από καρκίνο.

Το τεστ αναλύει το DNA του αίματος και την παρουσία μεταλλάξεων σε 16 γονίδια και 8 πρωτεΐνες που συνδέονται με τον καρκίνο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top