Είναι υγιεινός ο τρόπος ζωής των παικτών του Nomads; Τι λέει στο star.gr η διατροφολόγος Βιβή Μπελέκου

Οι ακραίες διατροφικές συνήθειες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των συμμετεχόντων

Οι παίκτες του Nomads δεν τρέφονται υγιεινά

Κακό στην υγεία τους κινδυνεύουν να κάνουν οι παίκτες του Nomads, οι οποίοι τη μία ημέρα μπορεί να είναι στην βίλα και να απολαμβάνουν ένα λουκούλλειο γεύμα, την άλλη στο ψαροχώρι και να τρώνε ελάχιστα και την άλλη στην παραλία να μένουν νηστικοί.

(Oι Nomads στο Ψαροχώρι)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής που είναι σήμερα(16 Οκτωβρίου) η  διατροφολόγος, Βιβή Μπελέκου επισημαίνει τους κινδύνους που κρύβει η διατροφή των Nomads.

(Oι Nomads στην παραλία)

«Έχουμε να κάνουμε με ακραίες διατροφικές συνήθειες και μάλιστα σε σύντομο χρόνο. Τόσο η ασιτία όσο και η υπερτροφία υποβάλει τον οργανισμό σε σοκ. Για να γίνουν κάποιες βιοχημικές διεργασίες ο οργανισμός χρειάζεται πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπος,  βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και νερό» ανέφερε στο star.gr η διατροφολόγος. 

Τι κάνει ο οργανισμός μας όταν δεν τον τροφοδοτούμε με ενέργεια 

«Η ασιτία έχει ως συνέπεια ο οργανισμός να ξοδεύει ενέργεια. Όταν λοιπόν δεν δίνουμε ενέργεια στον οργανισμό μας αυτός την αναπληρώνει από το γλυκογόνο των μυών και το γλυκογόνο του συκωτιού. Αυτό όμως έχει αρνητικές συνέπειες καθώς το αποτέλεσμα είναι η απώλεια μυϊκής μάζας και η μείωση του μεταβολικού ρυθμού».

(Η Νατάσα Καλογρίδη στη βίλα των Nomads)

(Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Βιβή Μπελέκου)

Όπως επισήμανε στη συνέχεια η Βιβή Μπελέκου, η υπερτροφία δημιουργεί αποθήκευση λίπους. Όμως όταν αυτό συνεχίζεται για αρκετό διάστημα(σ.σ: ασιτία ή υπερτροφία)  δημιουργεί και πεπτικές διαταραχές.

 

Της Δέσποινας Μαλέλη

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top