Τι ζημιά κάνετε στην υγεία σας αν δεν τρώτε κόκκινο κρέας- Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα

Κι όμως θα πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας

Τι ζημιά κάνετε στην υγεία σας αν δεν τρώτε κόκκινο κρέας- Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα

Μπορεί μέχρι τώρα να ξέραμε πως πρέπει να τρώμε κρέας μία φορά άντε δύο την εβδομάδα, ωστόσο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrients» ήρθε να ανατρέψει αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζαμε.

Η έρευνα έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι γυναίκες που πήραν μέρος ήταν 2.021  ηλικίας 11-64 ετών την περίοδο 2008 έως και 2012.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες σε εκείνες που κατανάλωναν ημερησίως 47 γραμμάρια κόκκινου κρέατος και σε εκείνες, ενώ   το 43% των γυναικών κατανάλωναν λιγότερο από 40 γραμμάρια την ημέρα.

Συμπέρασμα; Εκείνες που κατανάλωναν λιγότερο κρέας είχαν έλλειψη σιδήρου, αναιμία, ανεπάρκεια βιταμίνης D, έλλειψη ψευδαργύρου, έλλειψη βιταμίνης Β12 αλλά και άλλων απαραίτητων για τον οργανισμό μας στοιχείων.

Η έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό μας είναι κάτι πιο σοβαρό απ’ όσο πιστεύουμε. Αν είμαστε σε αναπαραγωγική ηλικία συνδέεται με την δυσκολία μας να τεκνοποιήσουμε.

Παράλληλα, γυναίκες με αναιμία κουράζονται ευκολότερα, έχουν μειωμένη γνωστική ικανότητα, αλλά και κακή ψυχική υγεία.

Επίσης η μειωμένη κατανάλωση κρέατος συνδέεται και με τα χαμηλά επίπεδα ψευδάργυρου τον οποίο χρειαζόμαστε για την ενίσχυση της ανάπτυξης των κυττάρων του ανοσοποιητικού μας συστήματος αλλά και την συντήρηση τριχών, δέρματος και νυχιών.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top